Chalmers Big Jump Open 2010

Nu i helgen var det CBJO 2010 i Göteborg på Chalmers innergård och jag var där tillsammans med många av mina klasskompisar! :) Det var 12 stycken bara ifrån min klass och totalt ca 16 ifrån Malung där. Totalt var det 60 åkare, 30 i skidklassen och 30 i snowboardklassen.

Tävlingen fungerade som så att varje åkare hade två kval åk på sig för att imponera på domarna och sedan gick 16 åkare ur skidklassen samt snowboardklassen vidare till final.
För mig gick tävlingen sådär, gjorde först en 540 men ramlade. Andra åket hade jag tänkt gjort en cork 720 men eftersom jag ramlade gjorde jag en 540 till och den satt bra. Men gick inte vidare till final men var nöjd då jag var ensam tjej och jag inte hade så mycket att göra med toppstriden!

Finalen kördes "head to head" så 16 -> 8 -> 4 -> 2...
De som var i blev tillslut Jon Häggberg mot Per Färnvik. De körde tre final åk var och det var Per som i slutändan tog hem det och vann 10 000 :-
I snowboardklassen så var det Tor Lundström som tog hem det!

Här är lite bilder från hoppet:


Kalle kollar in hoppet på torsdagen då det egentligen var meningen att vi skulle ha hoppträning men eftersom det vart problem med farten och att de var tvugna att bygga om inrunnet så blev det tyvärr ingen träning :/


På lördagen hade de löst problemet med farten med att bygga en bro som ni ser på bilden över vägen. Det var ett lite sketchy inrun!


Här ser vi Viktor Hadestrand som droppar ner mot hoppet! Första gången jag skulle droppa in till hoppet så var jag mer rädd för själva vägen till hoppet än för själva hoppet :) Men det gick bra och sedan var det inte lika läskigt längre!


Hoppet såg ut så här! Fick kommentaren av min bror att det såg ut som ett hemmabygge :) Vilket jag till viss del håller med honom om. Men måste ge massa berömm till killarna som annordnade tävlingen, de hade hållit på att bygga hoppet hela veckan och det mesta är gjort för hand!

Åkte sedan hem på lördag kväll efter tävlingen eftersom Pappa landade på Landvetter i Göteborg eftersom han hade varit i Alperna en vecka. Så missade efterfesten men tyckte det var lika bra att följa med hem när han ändå var där! :)

Imorgon bär det av till Malung :D

Ha det, pusshej!
/ Emma


Blackline Opening Day

Hej hopp! :)

Blackline har nu öppnat i Kläppen Snowpark! :D
Jag var där igår onsdag torsdagen 28/1 - 10 då de öppnade och även dagen innan så jag kunde se när de byggde upp den. Det blev tre hopp i rad som det har varit förr om åren och hoppen blev stora och jag tyckte de var sköna! Kanske första hoppet blev något mindre än förra året, men de kanske skulle bygga om dem senare.
Egentligen när vi kom dit igår så var den svarta linjen stängd men strax innan lunch så frågade de om vi ifrån gymnasiet ville provhoppa, och det var väl klart att vi ville! :) Så först ut blev Mattias Johansson ifrån ettan och efter det så blev det ett långt pärlband av åkare som droppade in, alltid läskigt att köra först då man inte vet farten! :)




Pojkarna köttade redline under tisdagen! :)


Såhär såg det ut på tisdag eftermiddag, trodde aldrig att de skulle hinna klart med parken tills på onsdag för de hade inte ens börjat med kickarna...


Men det hann klart och här är Micke som hoppar första svarta! :D


På eftermiddan igår blev det sjukt bra väder, himlen bara spräckte upp efter att det hade varit mulet och snöat hela dagen, gilla gilla!


Sista bilden får bli den här som är uppe vid Toppstugan stax innan vi skulle dra hem! :) Micke, Jakob och Linus


Nu ska jag packa mina saker snart och dra iväg till Göteborg 14:20 för att vara med på CBJO! :D
http://www.cbjo.com/
Kommer nog bli sjukt roligt då nästa hela klassen ska iväg, vi är 17 st i klassen och det är 12 som har kommit med plus en massa andra som också går på skolan! :) Det enda tråkiga är väl att jag är ensam tjej på tävlingen men det är jag van, så får väl försöka visa killarna ett och annat!

Aja, nu måste jag packa! :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Värmlandshelgen

Hej hopp!

Helgen har jag spenderat i Kläppen tillsammans med värmlands pojkarna Victor och Simon. Victor som kommer hemifrån Torsby och som jag har åkt skidor med ända sedan jag var liten och Simon som var hans klasskompis ifrån Energi i Karlstad!
Vi har åkt mycket skidor och haft det riktigt roligt :D Får mest beskrivas med dessa bilder!

Fredag:


Vädret var sisådär på morgonen med mulet och snö. Men när vi sedan skulle åka in på lunch så sprack det upp en liten solstrimma ur det tjocka molntäcket och det blev så himla super vackert! :)


Victor till väster och Simon till höger står och kollar ut den häftiga utsikten! Det bästa av allt var att vi drog och åkte några puder åk precis efter den här bilden och jag tror det var en av de finaste vinterkänsla som jag har fått i år! :D




Lördag:


Kvällen innan vi skulle dra upp till Kläppen, alltså fredag kväll, så var jag helt inställd på att bussen gick som vanligt 08.50 upp till backen ifrån Malung. Men tyvärr hade jag kollat fel så bussen gick 06.35 :/ Som tur var fick vi reda på det jämt innan vi skulle gå och lägga oss så vi kunde ställa klockan!
Vi kom upp till Kläppen ca 07.15 och de öppnar backarna 09.00, så det var bara att vänta!


Här väntade vi :) Vi låg och sov på värmestugans golv, väldigt bekväma mattor har de. Måste ha sett väldigt kul ut för personalrummet ligger så personalen måste gå igenom värmestugan, så var fullt med folk som var tvugna att kliva över oss! :) Bruno som jobbade på Hovfjället förra året när jag också jobbade där jobbar nu i Kläppen som pistör och han kom med en skål med chips till oss, uppskattades mycket :D Tack för det!


Kl 09.00 såg backen ut såhär :) Inte så fint väder dock :/


Sista bilden får bli ifrån parken! Den var bäst shapad på fredagen för på lördagen tror jag det var någon ny som hade fixat hoppen under natten och kickarna var lite ojämna. Men var absolut inget att klaga på, funkade fint ändå! :) Försökte en hel del på cork 720 under helgen och har landat några gånger så till veckan blir det att träna in den med tailgrab!

Nästa åkdag är på tisdag och jag längtar! Nu ska jag ta och plugga lite engelska för vi har grammatikprov imorgon :/

Ha det, pusshej!
/ Emma

Första dagen i Kläppen Parken

Idag har jag varit i Kläppen och kört hela dagen lång. Var det bra? Nej... det var helt UNDERBART :D Vintern är verkligen igång nu, det känner man ända ut i tåspetsarna! Vädret var inte det bästa till en början då det var lite dimmigt men stordelen av dagen så var det ca -5 grader och sol och underbara hopp och allt var bara super duper bra.
De hade 4 hopp i line, både små och stora kickar, en cheez med ett dropp och några rails uppe! Det var galet bra i hoppen för det var bra kickar som man fick sjuk höjd på och landningarna var mjuka och bra utan att bli spåriga.

Min åkning idag gick bra! Gjorde 3:or och 5:or och försökte lite sw 5:or men corkade (ligger på sned i luften) för mycket utan att vilja corka så då landa jag aldrig någon idag. Men ska försöka mer imorgon då vi ska dit igen med skolan! :D Då blir det nog lite 7:or förhoppningsvis, om det känns bra!

Här är lite bilder från idag;


Så här såg parken ut när vi kom upp på morgonen och det var en skön känsla att få hoppa flera hopp i rad igen för första gången på säsongen!


Pojkarna i liften var pepp som vanligt! :D Alex och Jakob


På eftermiddagen när vi kom ut efter lunch var vädret helt underbart!


När backen stängde halv 4 drog vi upp till Toppstugan med solliften för att vänta in när bussen gick 16.03. Så här fin utsikt var det där uppe!

I helgen så var det 50 års kalas för pappa! Han fyller egentligen år den 23 januari, alltså till helgen, men då åker han till Cortina och åker skidor så det fick bli den här helgen det blev kalas. Det var riktigt roligt och mycket folk! Så här såg min kusin marcus ut när vi lekte påsleken, vilket går ut på att man ska sätta på sig olika saker undertiden som man sjunger en sång. Skrattade som aldrig förr åt alla andra men det värsta var att man såg lika illa ut själv!



Men den bilden säger jag tack för mig idag :) Skriver nog en skvätt imorgon om hur det gick i backen under dagen.

Ha det, pusshej!
/ Emma

Redline



Redline öppnade idag! :) Fast var tyvärr inte där... Men imorgon så ska jag dit med skolan för vi har åkdag! :D Längtar och nu ska jag sova för att ladda krafter tills imorgon. Kort inlägg jag vet men blir längre imorgon!
Kolla här för mer info:
http://klappen.se/Snowpark/Templates/Pages/Page.aspx?id=4210

Ha det, pusshej!
/ emma


Fotoshoot 8848

Nu har jag inte skrivit på några dagar och det är för att jag inte har hunnit och att jag inte har haft tillgång till internet så himla lätt. Men mobilt internet är på ingång och förhoppningsvis så har jag det nästa vecka! :)

Har nu kört skidor tre dagar i rad, :D
Tisdag: Lindvallen, Kläppen på eftermiddan!
Onsdag: Lindvallen.
Torsdag: Kläppen.

Kommer även bli åkning imorgon vilket kommer bli sjukt roligt! :) Tror det blir Tandådalen på förmiddagen och lite eftermiddagsåkning i Lindvallen.
De har fått upp en ruskigt bra park i Lindvallen nu med ca 24 rails och två småhopp :D Riktigt riktigt roligt att åka runt och leka på alla möjliga olika futures! De kommer nog öppna 3 hopp också tills på lördag, och om man har tur kanske redan tills imorgon. Hoppas hoppas! :)

Idag så hade jag och Linus tatt ledigt ifrån skolan och åkt i Kläppen hela dagen för vi skulle fota med fotografen Martin Söderqvist! Han fotade även en liten tjej som hette Emelie och en grym liten kille som drar 7:or som heter Lukas! Vi kom dit vid 9, väntade i 6 timmar på att det skulle bli våran tur att fotas och sedan drog vi igång.
Vi började med att foto lite på när vi körde vid jibbarenan och sedan tog vi lite vid hoppen. Hoppas på att det blev bra bilder men får väl se det senare! :) Han skulle skicka dem till oss på mail lite senare. Vi fotade med nästa års kläder för nästa års katalog så hoppas att vi blir med i den! :)

Bilder från Lindvallen igår:
(får inte in bilderna på datorn så tyvärr inga bilder idag...)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Vårterminen har börjat!

Idag så började vårterminen! Det är nu det gäller att lära sig det mesta för tävlingar som väntar för säsongen, så bara att tagga och nöta :) Ser verkligen fram emot den och hoppas på att även denna vinter får bli snörik! För det var det gott om förra säsongen. Dock var det inte många soldagar, så det är väl det man får önska om. Mycket snö och sol! :D

Var till Hovfjället igår med familjen och Thomas. Det var kul och åkte bara runt och lekte lite :) Åkte lite nypistat och tog det lungt. Var skönt att få stå på skidorna igen eftersom det var ett tag sedan!
Kollade även in när de shaktade parken lite granna. Såg ganska bra ut och hoppas de får upp en bra park i år! :) På deras blogg står det att den ska öppna den här veckan, så de har varit riktigt snabba i år på att få upp den! Tummen upp till Hovfjället för det.


Hoppas även Kläppen får upp sin park snart! :) Kan nog inte ta allt för lång tid. Så här såg det ut den 15 januari ifjol! :D

Imorgon är det Lindvallen som gäller med klassen, tror jag? Annars blir det Tandådalen. Skulle som tur inte vara så kallt imorgon som det har varit, bara omkring -8 grader! :) Så kommer nog bli en sjukt kul dag, hoppas jag.

Nu ska jag gå och handla lite god mat på Hemköp! Skriver imorrn igen :)

Ha det, pusshej!
/ Emma


Första körlektionen!

Idag tog jag första körlektionen på Torsby Trafikskola! Var där redan 08.15 imorse och tyckte väl att det var lite väl tidigt. Men kom upp i alla fall! :)
Pappa var med och kollade lite och satt med i bilen så han också kunde lära sig lite på det. Lektionen gick väl bra, var lite nervös innan men. Nästa lektion har jag imorgon 14.40 igen :) Tänkte att jag kunde köra lite hårdträning nu när jag ändå kom ihåg det. Dock är det ju ett halvår tills det är dags för mig att få ta körkort men tyckte ändå det kunde vara bra att börja förbereda sig nu eftersom jag inte är hemma i Torsby så mycket annars...



Drar upp till Malung igen på måndag. Hade kanske tänkt mig att åka upp lite tidigare först men tycker inte det känns så lockande när det är så himla kallt hela tiden. Ligger mellan -15 till -30 hela tiden känns det som. Hoppas bara på att det kommer bli lite varmare framöver i alla fall! :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

European Freeski Open Anmälning

Så, nu har jag anmält mig till European Freeski Open i Laax v.9 3-6 mars. Nu är det bara att vänta och se och hoppas på det bästa att jag kommer med! För det finns endast 20 platser på tjejernas Slopestyle, och förhoppningsvis så kniper jag en av dessa! :D Sjukt taggad för den tävlingen i alla fall så skulle vara kul att komma med!
Satt uppe ända till kl 02 igår natt och kollade efter om de skulle öppna anmälningen någon gång men det gjorde den inte. Så gick och la mig och sov och när jag vaknade imorse vid halv 10 så var den öppen! Fick senare reda på att den hade öppnat kl. 08.00 imorse men tror inte det var någon fara att jag var sen. Hoppas inte det i alla fall...
Om ni vill anmäla er eller ha info om tävlingen hittar ni det här: http://www.laax.com/freeskiopen

En annan god nyhet är att jag kom med i CBJO 2010 nu den 30:de Januari! :D Det är en stadstävling i Göteborg som man fick ansöka om att komma med i höstas, och det gjorde jag! :) Ska bli sjukt kul att åka då för blir första gången jag får möjlighet att hoppa i ett stadshopp, kommer nog vara mäktigt och lite läskigt!


Tog en morgonpromenad med Tyra imorse efter anmälningen. Det var kallt med -16 grader men fint väder :) Hörde dock på vädret imorse att det ska hålla i sig med det kalla vädret och att det imorgon natt skulle bli -43 grader i norra Dalarna! :o Då lär man nog stanna inne om det vore så kallt, tur att man bor i Värmland! :)
Nej nu ska jag ta och gå och läsa en bok som vi har i läxa på Engelskan!

Ha det, pusshej!
/ Emma


Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0