Gott Nytt År!

Hej hopp och Gott nytt år! :)


Kvällen spenderas i lungt hemma hos Thomas med hans familj, trevligt trevligt! Hoppas ni får ett lika bra nyår som mig och en bra start på 2010! :)

Ha det bäst, pusshej!
/ Emma

Mellandags skidåkning

Hej hopp!

Nu är jag uppe i fjällen igen! Har åkt upp några dagar till Malung för att åka lite skidor med Victor och Ola ifrån Torsby. Vi kom upp i förrgår eftermiddag och har nu åkt två dagar uppe i Tandådalen. Vädret igår var lite sisådär men var sjukt bra puder utanför backen. Idag däremot var vädret kanon! Bluebird (inga moln på himlen) och kanske en sisådär -7 grader och go snö. Hoppet var däremot lite litet, för de har shaktat ihop det inatt, men det funkade att hoppa i. Jag och Victor nötte 5:or och 7:or :)

Nu sitter jag och Ola här framför varsin dator och väntar på att segis Victor ska komma ur duschen, han har nog snart duschat i en halvtimma skulle jag tro... Sen ska vi ner på ICA och köpa paradis :D
Imorgon är det Tandådalen som gäller igen och hoppas på fint väder även då¨!

Bilder från idag; (min kamera har gått sönder så bilderna kommer från min mobil, därför dålig kvalité)


Fint väder var det idag :)


Ola på lunchen, vi lever på saft och smörgås med baconost om dagarna :)


Märktes att det var mer folk uppe idag än igår, det är nyårs folketsom har kommit upp!


Victor och Ola utanför ICA!


Älskar fint väder med mycket snö! :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

God Jul :D

God Jul!!! :D

Vaknade vid 9, hjälpte mamma att ta fram lite tomtar och julgrejer. Åt sedan gröt och smörgås med julskinka och senap med familjen och ska snart åka till kusinerna i Lellberg där vi ska tillbringa kvällen!
Så ser min Julafton ut. Hoppas ni får en super dag ni med! Puss! :D


Julgranen vart lite finare iår då den kom ifrån Danmark! :) Klädde den igår tillsammans med familjen & Thomas när vi kollade på Bingolottos uppestittarkväll. Tyvärr vann vi ingenting, men bättre lycka nästa gång! :) 

Ha det, pusshej!
/ Emma

Jullov!

Hej hopp!
Har haft en väldigt lugn dag idag då jag hade ledigt ifrån skolan idag eftersom jag skulle åka hem till Torsby och det går bara en buss, så hann inte med den åkdagen som vi hade idag.
Lovet ser ut som så att det blir nu några lugna dagar med julfirande och sedan den 26:e drar jag upp tillbaka till Malung för att åka skidor. Ska åka med min barndomsvän Victor, vilket kommer bli riktigt kul! Eftersom det var han som gjorde så att jag började hoppa från första början. Micke P ifrån Torsby och Victors vän Ola ifrån Karlstad kommer också vara med tror jag, i alla fall som det ser ut nu. Vi får åkdagar i Tandådalen 27, 28 och 29 december sedan så drar vi hem till Torsby igen efter det. Då blir det att fira nyår med Thomas och hans familj och sedan så börjar skolan igen den 11 januari och hoppas på att åka upp någon gång efter nyår till Malung igen för att åka lite skidor. Vi får se hur det blir med det, förhoppningsvis så blir det så i alla fall! Säg till om ni vill med?! :)

Nu har jag äntligen fått jullov, gött! För det betyder att den riktiga bra skidåkningen börjar snart och att man får ta det lungt några dagar och fira jul & nyår, vilket är väldigt mysigt tycker jag. :) Det bästa är lätt Julafton med den mysiga stämningen och allt gott godis. I år kommer vi fira jul hos mina kusiner, vilket vi brukar göra, så blir nog süper bra!


Så här såg det ut när vi klädde granen förra året hemma i Vasserud den 23 december! :)
F.v. Anton (min sorebror) med Foxie i famnen (som tyvärr gick bort i sommras:(), Jag, Robin Olsson (min syrras kille), Thomas Gerdin (min kille), Elin (min storasyrra) med Tyra i famnen.
Tyra hade tratt då eftersom hon hade slickat sönder tassen, hon slog i den där tratten överallt och kulorna i granen ramlade överallt hela julen! :)


Så här såg det ut när jag steg upp på Julafton förra året. Hoppas det blir lika fint väder det här året, fast med lite mera snö! ;) Fast ser lovande ut eftersom vi har dryga decimetern med snö nu och det ska vara kallt, så blir nog bra!

Nej nu ska jag ta och julstäda lite innan familjen kommer hem ifrån Karlstad! De hade tydligen köpt en iPhone med mobilt internet till mig :D Wheej, äntligen! Så nu kommer jag ha internet i Malung framöver :D

Ha det, pusshej!
/ Emma

Sista dagen innan lovet! :D

Hej!

Imorse så gick jag upp klockan 5 och åkte iväg till Malung för en åkdag i Tandådalen. Kom fram till Malung ungefär halv 8, sov till halv 9, och sedan åkte jag bussen upp till Tandå 08:50! Väl framme i Tandådalen var det bra väder, sol och ca minus 10 grade, Perfekt väder! :D
Jag chillade mest hela dagen och tog det lungt eftersom det var sista åkdagen för försäsongen och tyckte att jag bara skulle njuta av den. Så gjorde lite allt möjligt, åkte backen, puder och hoppet. Stannade till sena 17:25 bussen med pôjkarna och åkte sedan hem! :)

Bilder från idag (ej redigerade, eftersom jag glömde datorn i torsby);

Emma och jag åkte upp på toppen första åket för dagen och då såg det ut såhär! :D


Viktor och jag drog in i skogen och åkte offpist i pudret :) Vi kom fram långt från backen och fick gå tillbaka på den här vägen. Men var lätt värt det! :)


Gruppfoto med klassen som var uppe idag :D Några från 1:an och 2:an på freeridegymnasiet!
F.v. Emma Rickardsson, Emma Dahlström, Viktor Jonsson, Mattias Johansson, Olle Eriksson, Alexander Eriksson, Jakob Lundberg, Linus Schedvin, Felix Lundin Pikner, Erik "Grisen" Rönnermalm, Erik Bodén.

Slut för idag, tack för idag, hej då! :D

Ha det, pusshej!
/ Emma


Kaaallt!

Hej Hopp!

Idag när jag vaknade upp och hade den värsta morgonfrisyren på flera månader så fick jag syn på termometern. Fick mig en smärre chock när det stod ca -22 på den... Det blev bara att klä på dig eftersom jag skulle spendera dagen i Tandådalen! :) En ännu större chock fick jag när jag satt i bussen och vi åkte förbi vasaloppsstarten, där stod det att det var -30 grader ute, och på hemvägen var det -31! Burr, kallt!

När jag väl kom upp till Tandådalen så sken solen och det var helt underbart :D Första Bluebird (inga moln på himlen) dagen på den här säsongen tror jag och då kan ni förstå att jag var glad! Trots att det var -23 uppe i Tandådalen när vi kom dit så var det ingen fara att åka, enda jag frös om var kinderna lite då och då!
Nötade switch 540 ganska mycket i lilla kickern idag och gör samma fel hela tiden! Går in i cork efter ett halvt varv så jag ligger på sidan i luften vilket gör att jag landar med bakåtvikt. Förhoppningsvis så sätter jag den på måndag då det är åkdag igen! :D

Bilder från idag:


Kaaallt!


Var svinkallt att ta kort och kameran dog i batteri för att det var kallt, så blev inte så mycket bilder! Men här sitter jag i Inrunnet till hoppet, BlueBIRD :D


Tandådalen Big Air Arena!

Åkte med Louise och Emma på eftermiddan och Louise ramlade illa när hon skulle göra en 180 och fick åka till Mora där de röngtade och det visade sig att hon hade brutit handleden. Tråkigt värre! :(

Nu är jag hemma i Torsby igen och ska nu till Thomas! :) Så ska skynda mig lite!
PS. Kom till Hovfjället på Söndag, för då ska jag dit!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Hovfjället öppnar i helgen (19/12)

Igår var det åkdag i Tandådalen, och det var helt underbart! :D Det var 20-40 cm pudersnö och cirka 7 minus grader. Vi bytte mellan hopp och offpiståkning hela dagen och var lätt den bästa åkdagen hittills iår!
Johanna visade oss en ravin som man kunde åka i och där var det säkert upp emot 40 cm puder (om inte mer) med helt orörd snö på vissa ställen! Kunde inte ha varit med nöjd över en dag än igår, till och med solen kikade fram en halvtimma så vad hade man att klaga på? Hade så himla kul att jag inte hann att ta några kort, lite tråkigt för er, men ni får förstå mig. För sånna här dagar får man inte allt för ofta!
Imorgon är det åkdag igen och väderprognosen står på sol och minus 19, lite väl kallt! Men är bara att klä på sig, tror att dagen kommer bli oförglömmlig imorgon eftersom det har snöat ända sedan vi kom hem igår från åkdagen!


Ett hopp i Hovfjällets dreampark för två år sedan i början av Januari/slutet av Februari!

På Lördag öppnar Hovfjället för säsongen! :D Eller de smygöppnar med att öppna helgen. För den 23/12 är det officiella öppningsdatumet och de kommer då att ha öppet alla dagar (utom julafton) ända fram till 5 april!
Tror kanske att jag kommer dra upp och åka lite skidor på söndag om det blir som jag vill, det beror på om det finns skjuts upp! På lördag vet jag i alla fall att jag ska vara hemma och passa Tyra (hunden), för familjen åker till Karlstad och handlar julklappar! :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Pepparkakshuset

Idag var det åkdag i Tandådalen! :)
Äntligen har de nya busstiderna gått i kraft! :D Så vi kan nu åka upp 8.50 iställer för 6.25, skönt! Det tråkiga var bara att bussen kom sent och att vi var där halv 11, men det funkade ändå. Ett par åk och sedan in till lunch!

Var en rolig idag och åkte lite puder på sidan av backen! :) Första gången för iår och jag och Sanna drog ett race i en opistad backe, men var ganska mycket sten som man fick akta sig för! Men kanske blev en eller två repor i skidorna...

Bilder från idag:


Emma och Lousie är det vi får tacka för bilderna idag! :)


Här är Viktor Schotte med en 360 japan! :)

Nu på kvällen krossade vi äntligen vårat kära pepparkakehus i lägenheten som jag, Therese och Johanna (svengarn) byggde för ca två veckor sen. Johanna har velat krossa det från första stund och idag blev det av :D Det var gott!

Imorrn är det åkdag i Tandådalen igen, och jag längtar! Haft lite datorproblem och fått upp inlägget ikväll för sitter på Thereses internet som maxgränsen har överstigit så har suttit och försökt komma in på facebook en halvtimma :) Men nu är jag äntligen inne och inlägget kom ju upp! :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Dimman i Tandådalen

Förlåt för att inlägget inte kom upp igår men hade ingen möjlighet eftersom det internet som jag lånade av mina grannar har de nu bytt lösenord på så nu kommer jag inte in längre! :) Så jag fick ta med bilderna hit till skolan och lägg in dem här istället!

Gårdagen i Tandådalen var rolig men väldigt dimmig. Dimman kom i vågor och det var inte det bästa vädret direkt. Men en posetiv sak va i alla fall att snön var riktigt riktigt bra, snabb och kall! Så var inga problem med farten till hoppet.
Hoppandet för mig igår gick ganska bra :) Lärde mig att droppa switch in i stora kickern och gjorde en sw 540. Lite ostadig var den men klarade det i alla fall, till och med på första försöket! :D Men sen när jag skulle testa en andra gång på det så blev det helt fel och jag ramlade ganska hårt. Gick in i första halvvarvet bra och sedan blev gjorde jag någon konstig konvertering i luften så det slutade med att jag landade rakt på ryggen. Men som tur var hade jag ryggskyddet och det gjorde inte ont alls! :) Så jag kunde andas ut.

Lite bilder från igår;


Linus "Linkan" Schedvin.


Adam "Ovashoot" Reivant.


Chinkan drar en 360 på en bob i en freestylekicker bredvid backen!


Jakob Lundberg drar en snygg Flatspin!


Alex Ericsson :)


Jakob Lundberg :)

Allt för idag! Nu ska jag hem till Torsby och ladda för att dra till Göterborg på In Flames :D Grattis i förskott till Thomas också :) För imorgon fyller han 18 år! Puss!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Lindvallen Pinkpark Eftermiddag

Hej!

Idag så hade jag bara lektioner på förmiddagen så det blev att jag åkte upp på eftermiddagen och åkte lite! :) Det bärde av till Lindvallen eftersom det ligger närmast. Och liften stängde halv 4 och det är lättare att hajka rails än att hajka ett hopp i Tandådalen. Bäst rails finns det i Lindvallen så därför åkte vi dit :)

Lite bilder från idag:


Det var dimmigt väder och det låga kanske runt nollgradigt, men var riktigt skönt i pisten!


Tim drar en Tail utför boxen :)

 
Till Vänster; Mani leker gangster
Till Höger; Tim kör en Tailpress på boxen ner för trappan. Han var vid den hrä bilden 2 cm ifrån att köra på mig :) Men det var det värt!


Mani kör en One Foot grej på wallriden :) Senare gapa han även över Wallriden med One Foot!


Det är mycket snö i Sälen nu och idag körde vi lite offpist också :) Första gången för iår!

Längtar redan till imorgon då det bär av upp till Tandådalen! Bussen går 06:25 så är nog dags att jag går och lägger mig nu. Godnatt! :)
PS: Kolla in imorgon för info om dagen!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Keycard på Hovfjället

Sitter här på en fin måndagskväll och försöker plugga lite Naturkunskap. Inte riktigt mitt favorit ämne och det är ganska lätt att tankarna vandrar vidare på andra saker istället för på ekologi som man borde tänka på. Men men :) Varför jag är lite seg idag beror nog på att jag gick upp klockan 5 imorse och åkte hit till Malung. Så ska nog snart dra mig i sängs och plugga lite mer till morgonen istället tror jag, tjänar mer på det!

Imorgon är det halv skoldag, med en lektion kl 11. Sedan drar jag upp till backen en sväng tror ja :) Ska bli mysigt att få åka lite skidor! Tror det har kommit en hel del snö i sälen nu, för på hemsidan står det att det är 25 cm natursnö. Så då blir man extra taggad för att åka! Imorgon är det Tandådalen som gäller och det blir mest hopp och rails som gäller då. De har byggt om hoppet och vad jag har hört så är det lite flakkt tyvärr. Men förhoppningsvis kommer de ändra på detta!

Pappa berättade i veckan att Hovfjället har startat upp en blogg också! :)
http://www.blogg.hovfjallet.se Ta gärna en titt!


De har en stor nyhet inför säsongen och det är att de har inskaffat keycard. Så nu slipper man att dola med en jojo och ett papperskort! :D


Ha det, pusshej!
/ Emma

Lindvallen raildag, fredag

Blev ett litet sent inlägg då jag har haft fullt upp hela helgen! :)

Dagen i fredags började bra då jag vaknade vid 11 och det visade sig att jag hade försovit mig. Inte så kul när jag dagen innan hade varit jätte peppad på att åka... Men men, fick i alla fall sovmorgon och inte helt ledsen för det :) Tog den sena bussen upp och kom fram vid halv 3.
Denna dag var det Lindvallen som gällde eftersom hoppet i Tandådalen har varit stängt hela veckan för att spruta upp mer snö. I Lindvallen har de i år satsat på rails och ett ryckte som jag har hört är att de har köpt in nya rails för närmare 300 000 kr :) Så finns lite nytt, en ny box ligger på ca 20-30 000.
Här är lite bilder från dagen, blev inte så mycket eftersom kameran var tom i batteri när jag kom upp!:


Bussresan upp.


Kalle på "down flat down railet".


Tim tar en snygg tailgrab ut i snöyran.


Backens syn var inte helt fel. Mycket snö hade det kommit och var nästan så man kunde shredda lite puder på kanten av backen!

Mycket folk var det i backen när jag kom upp för denna helg har det varit Lindvallens skidtestar helg. Alla tält var så prydligt uppställda och såg riktigt mysigt ut :) Halv 6 drog jag tillbaka hem med bussen.

Ha det, busshej!
/ Emma


Hovfjället är på gång!

Hovfjället sprutar nu snö för fullt och hoppas på att de öppnar snart så man kan ta sig ett åk i sin hemmabacke! :) Är alltid lika mysigt att komma tillbaka till Hovfjället då man har varit på de lite större anläggningarna, för det är ett så skönt lugn där. Det blir inte att man stressar runt och åker parken 1000 gånger på en dag som man kanske gör t. ex. i Kläppen eller Tandådalen. Där kan man ta det lungt, åka i skogen när det är som mest snö och droppa en klippa eller två, eller bara åka i pisten och susa ner! :) Längtar lite tills man får ta de första svängarna där i år!


Så här ser det ut i Hovfjället just nu och om det bara är kallt ett tag till så är det inte långt kvar tills man kan knäppa på sig skidorna och dra ett åk även där!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Hemma från åkdagen

Idag så var det åkdag i Tandådalen för klassen, men jag åkte hem till Torsby redan igår för skulle hem till frisören och sitta som färgtest för någon ny färg. Gratis färgning säger man inte nej till så jag tog och drog hem :)
Tyvärr tror jag det var fel dag att åka hem på eftersom jag tror att det har varit riktigt bra väder i Tandådalen idag! Så missa nog en riktigt bra åkdag, i alla fall om man kollar yr.no:s prognos :) Men vintern är väl inte slut ännu så det kommer nog fler dagar!


Så här fint var det när jag gick till bussen igår i Malung. Det hade snöat lite lätt under natten och hela dagen hade det varit strålande sol. Äntligen är vintern här med minusgrader och sol :D

Ha det, pusshej!
/ Emma


Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0