Påsklov!

Thjupp!

Förlåt för att bloggen varit orörd en vecka nu, men är fullt upp när man väl sätter igång med allting. Skolan att ta igen i Malung och umgås med familjen i Torsby. Men nu hinns det mesta förhoppningsvis med, för nu är det påsklov! :) En vecka av plugg, vara med Thomas, vänner och annat mojs. Har hunnit att tagit först golfpremiären på ranchen och tagit årets första dopp i Fryken. Även en fisketur i en överbefolkad båt har hunnits med, men ingen fiskelycka...

Var meningen att jag skulle vara i Kläppen nu under påsk men blev inte så eftersom ja råkade stuka foten lite när jag skejtade i måndags. Kläppen stänger på tisdag, alltså imorrn, så har alltså åkt där för sista gången iår. Men tur är det att jag har bokat upp mig så säsongen inte är slut ännu. För i mitten av Maj, v.20 så drar jag och några vänner upp tilll Riksgränsen och ska köra slushy slush slask, längtar mums! :D

Njut av lite bilder från gårdagen! Bilderna är tagna av min bror, Anton Dahlström, och du kan kolla på mer av hans bilder på hans facebook sida här ->Att måla med ljus<-


Grillning stod på schemat i kvällsolen på påskdagen, myspys med släkten :)


Blommorna blommade fint hos farmor och farfar i Oleby!


Farmor lär sig pappas kamera som hon ska fota med i Island när hon ska dit i maj :)


Robin stod såklart först i "matkön"!


Husbåten fick bli offret som brygga när vi skulle bada :)


Ingen återvändo när man väl hoppat... Rekordtidigt för mig med 24 April som första doppdag :)


Imellan 7-8 grader "varmt" var det i frykens mysiga vatten. Svinkallt att vara i vattnet men uppfriskande när man kommit upp och fått på sig en handduk :)

Imorrn blir det vakna med Thomas, plugga och sedan åka till Karlstad med mamma på shopping och inhandla studentklänning!

Ha det bäst, pusshej!

"Ride The Cow" Tävlingsdag

Hej hopp!

Igår så hoppades jag att det skulle vara fint väder i Hemavan när jag tittade ut genom fönstret på morgonen, men det var det inte... Det var någon plusgrad och ett tungt, tungt snöfall . Jaha, då blev det väl ingen tävling trodde jag!

Men efter åkarmötet så bestämdes det att tävlingen skulle köras i en ravin istället för uppe vid kobåset, den sk. "bäckravinen". Så alla åkarna begav sig dit och började reka (kolla in området)! Eftersom det nu blev tävling på ett ganska begränsat område så tillät arrangörerna oss att bygga och mixtra lite i face'et (området). Det resulterade i att det var en hel rad med kickar till höger och vänster när väl tävlingen drog igång, läskigt men kul.! :)

Jag körde ett dropp över två klippor och lyckades stå i den tröga och tunga snön. Det kändes okej, men vi fick vänta tills på kvällen för resultaten!

Jag slutade 2:a i min klass (Alpin damer) och Erik slutade 2:a i sin med (Telemark herrar)! :)


Utsikten från vårat fönster på morgonen, snöigt värre!



Vi gick upp på berget/kullen och rekade där vi skulle åka :)


Erik var helt klart redo och nervös innan start - likså jag!


Fångade en kille på bild efter att jag hade kört mitt åk. Åkte på samma ställen som han åkte på, så får ni ungefär en bild av hur det såg ut :)


Per var glad när vi kom ner utan att ha träffat något träd, och han fick en hel del crazy klipp på sin GoPro!

Vi är nu åter tillbaka i Malung efter att ha åkt ifrån Hemavan klockan 5 imorse. Och med Per som chaufför så var det en lugn resa under de 80 milen! Men nu ska jag ta och skriva ihop en säsongsrapport!

Ha det bäst, pusshej!

Väntan

Tjhupp tjhupp!

Vid åkarmötet imorse så såg vädret inte så där superduper bra ut. Det regnade och molnen låg lågt, vilket resulterade i att man inte skulle se ett smäck uppe vid kosnytan, där tävlingen ska gå av stapeln. Det blev därför uppskjutet en timme till klockan 10. Men klockan 10 såg det inte bättre ut och nu är det uppskjutet till klockan 12... Det tristaste är dock att det inte ser ut att bli något bättre, för enligt väder prognoserna ska det regna/snöa hela helgen. Men men, det är bara att hoppas på att de har fel :)


Vädret i Hemavan ser inte sådär jätte lovande ut under helgen engligt klart.se eller yr.no...


Dimman ligger tät med regnet smattrande mot biltaken :) ibland har man tur!

Hoppas nu på att det lättar fram mot eftermiddagen, annars blir det nog en ganska lugn dag. Men vi håller tummarna :)

Ha det bra, pusshej!

Hemavan dag 2, sol!

Tjhupp!

Förlåt för ett litet flummigt inlägg igår, men jag började skriva när jag redan höll på att somna... 2,5 timmes sömn natten innan gjorde sitt och jag somnade ca 4 gånger under tiden jag satt och skrev/laddade upp bilder! Så som sagt därför det vart lite flumm flumm :)

Idag har det varit en mulen och solig dag med hyffsat mycket skidåkning :) Kolla in bilderna:


På kungsliftens topp såg man inte särskilt mycket på första åket för dagen. In i dimman!


Erik var inte så sugen på att gå in i dimman han inte... :)


Men på eftermiddan, efter en smörgåslunch och ett helsikes jobb med att ta sig upp för en lift som stanna varannan meter så kom vi upp och tog ett åk nedför Jungfruvårtan, i solens sken :)


Glader är jag med mina Völkl Shiro skidor :)


Erik hajkade upp för att droppa en klippa som han missade på vägen ner


och han la några riktigt snygga svängar efter droppet :)


Mamma Edvall och Per njöt av sitt hemmaberg :)


Perra i Kobåset's dal. Utsikten är enorm och det är svårt att beskriva den med bilder, magiskt! :)

Imorgon så är det dags för tävling och Ride The Cow har sin första dag! Dock har väderprognoserna utlovat regn/snö hela dagen, så vi får väl se hur det går... Men klockan 8 imorgon bitti så är det i alla fall åkarmöte och vi får se vad som händer då. Kosnyta here we go!

Ha det bäst, pusshej!

Hemavan

Tjhupp!

Nu har jag kommit fram till Hemavan efter att jag och Erik Nordin fick åka med vår tränare Per upp hit. På fredag-lördag så är det tävlingen Ride The Cow som både jag och Erik ska försöka vara med i :)

Vi åkte klockan 5 imorse så när vi kom hit till Hemavan, ca 80 mil senare, så gick vi ut på en fjällstur. Vilket var min första gång "ute på tur" någonsin! Gjorde det mesta för att försöka hålla jämn takt med rävarna Per och Erik som låg framför mig, men var lite svårt ibland... Fast var dock fortfarande svinkul!


Vi mötte tre morgonpigga älgar som korsade vägen sisådär klockan 6-7 på morgonen!


Vi gick ut på tur och kollade på områdena/face'n som vi kanske ska få köra under fredagen och lördagens tävling. Såg lite läskigt ut men kommer nog gå bra!


Åkte på Völkl's Amaruq 177 cm för första gången, vilket är en renodlad turskida som knappt väger någonting alls. Använde även stighudar för första gången i mitt liv :)


På väg till Ica för att handla korvgryta, så sprack det upp ändå mer vackert!

Jag hoppas på bra väder de närmaste dagarna, men vi får se hur det blir! Imorrn blir det att hänga i Kobåset!

Ha det bäst, pusshej!

Torsby Idrottsgala

Thjupp!

För några veckor sedan fick jag reda på att jag blivit nominerad som "Årets kvinnliga idrottare" till Torsby idrottsgala! Och igår Lördag så gick galan av stapeln på stjernan i Torsby! :) Det var en mysig stämning med lokala band och Kjellåke i Myra i sina rosa trikåer! När det hela var klart så visade det sig att jag tog hem kategorin och blev alltså årets kvinnliga idrottare 2010 i Torsby kommun. En stor ära och riktigt kul att de uppmärksammar sporten även på hemmaplan! :)




"Metbäckens gymnastikförening" var där och visade upp sina mästar-talanger i gymnastik!


Årets kvinnliga idrottare vart jag :)


EMJ, lokal bandet ifrån Torsby var där och spelade några sköna låtar


Ricky Nordal tog hem priset som Årets manliga idrottare


Fr vänster: Håkan Laack, Christian Olsson, Bengt Berg, Jhonny Holm och Mikael Löfgren. Några kända namn som var prisutdelare och konferencier!

Här är förresten en artikel om mig i Torsbycity som kom upp i veckan:
Emma Dahlström tar skidåkning till en ny nivå

Var en mysig helg hemma i Torsby! Imorrn bär det av upp till plugget och Malung.

Ha det bäst, pusshej!

Kläppen ä bäst!

Hej hopp!

Nu mina vänner har jag haft tre underbara dagar i Kläppens Snowpark. Gud vad jag har saknat det stället och det är ett himmelrike att få vara tillbaka och shredda med alla underbara folk! Har varit sisådär väder men ändå åkbart med sjukt mycket slask, vilket är kul!

Snowboard var det som gällde i söndags, filma och fota med 8848 Altitude igår och försova sig + shredd idag :) Mumma på det! (kanske inte att försova sig då men funka det med...) Gick förövrigt riktigt bra att köra idag också om man räknar bort krashen. Lärde mig switch 720, och landade för första gången det tricket på 1,5 år!

Gjorde även en skön krash idag när jag försökte göra lite cork 9'or. Kom ner ganska bra, men fick framåtlut och dunka näsan rakt ner i knät med en klockren träff! Vilket resulterade i näsblod... Men som tur är ser det 10 ggr värre ut än det var, för på näsan syns det inte en skråma :)


Mycket blod men lite ont :)


Jag drog fram kameran och knäppte några kort i slutet av dagen, Jakob fastnade bra!


Schinkan var glad :)


Alex gör en nice flat 5 i röda kickarna :) Slaskigt och underbart var det idag!

Nu ska jag gå och kolla sista perioden på hockey finalen och sedan blir det att plugga lite matte!

Ha det bäst, pusshej!

Plugsession



Klara, färdiga och... GÅ!
Nu har plugghelgen startat, 1 av ca 15 arbeten klart! (x)

Sociala emma återkommer på måndag!

Ha det bäst, pusshej!



Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0