Minihelg i Trysil

Hej!

Nu i helgen så var jag iväg till Tyrsil en liten snabbis med Pappa, Anton (brorsan), Elin (syrran) och Thomas :) Var riktigt trevligt och mysigt och vi fick riktigt bra väder! I alla fall 1,5 dag utav 2 så då ska man inte klaga. Det enda var att det snöade lite på söndagsmorgonen, men det klarnade upp under dagen och solen tittade fram ganska mycket på eftermiddagen.

Imorgon så far jag iväg till Val Thorans i Frankrike för att vara med på The North Face Ski Challange. Det blir jag Maxi och Niklas som åker ner och tåget får 05.23 imorgon bitti. Vi åker då till Arlanda, hoppar på flyget till Amsterdam, byter flyg och sedan till Genev i Schweiz. Väl i Schweiz får vi vänta en natt och sen så kommer de ifrån North Face och hämtar oss på flygplatsen och tar oss till Val Thorans :)

Tävlingen är på Lördag och Söndag och först är det Freeride (offpist) på Lördan och sen Freestyle (park) på Söndan. Hem åker vi på tisdag :) Tror det kommer bli riktigt kul!


Soligt var det på lördan i Trysil :) Superfin dag!


Sämre väder var det idag i Kläppen när det snöade hela dagen. Men som tur var hade de shapat pipen så den var superskön! Så där hängde jag störstadelen av dan :)


Första dagen på de nya skidorna som jag fick igår! Ett par Movment Baggy, "puderlagg". Var stabila och riktigt roliga att köra :)


Hebbe gör en stor cork 720 i första svarta. De hade byggt om kickern till det hoppet idag så den var inte lika brant som innan :) Det gillas!


Trött blir man när man sitter på bussen! :)




Nej nu ska jag packa och städa toan!

Ha det, pusshej!
/Emma

Vår

Hej!

Nu börjar våren närma sig med stormsteg. Vaknade igår och kände bara att det var en känsla av att vintern nu snart är över. Det var plusgrader redan klockan 8 på morgonen. Men ska bli skönt med lite vår och sommar ändå :) Hoppas bara på att det blir några riktigt fina soliga vår dagar i backen nu framöver!

I helgen beger jag, thomas och min familj (inte mamma) oss till Trysil för en liten mini weekend där :) Kommer nog bli super skönt att bara ta det lugnt och åka skidor utan att bara vara i parken hela tiden! Vi drar iväg imorrn bitti tidigt tidigt.

Snart är det Frankrike och The North Face Ski Challange också! :) Drar på onsdag 24/3 och kommer hem på tisdag 30/3, alltså en 6 dagars resa. Far iväg med Maximilliam ifrån min klass och Niklas ifrån 3:an, kommer nog bli riktigt kul! :)


Påväg till skolan i måndags, blev nästan lite skejtsugen när det var så mycket bar asfalt!


Snart blir det att åka upp i luften igen när det bär av till Val Thorans.

Nu ska jag ta och plugga lite om William Shakespear, engelska uppsats om honom på månda!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Back on track

Hej hopp!

Nu är jag tillbaka till kära Malung igen och mina kära rumskamrater :) Har saknat er Johanna & Therese!

Igår var jag hos tandläkarn och hade som tur var inga hål! Pratade om att skaffa tandskydd och det skulle gå på ca 2000:-, så skulle tänka över det lite men har i alla fall bokat en tid :)

Veckans schema <3

Måndag: Tandläkarn, hemma och ledig dag!
Tisdag: Åkdag, Kläppen
Onsdag: Tävling i Kläppen :D
Torsdag: Åkdag med skolan, Kläppen eller Tandå
Fredag: Skola, två lektioner + plugga engelska
Lör-Sön: Hemma eller Trysil med familj + Thomas :)


Fin viloplats eller vad? :) Där var på jakt efter en murmel, eller vad det nu är för ngt? Kan någon förklara vad det är för djur så hör gärna av er...! (bilden under)


Murmeldjur, eller vad är pälsen på väggen för något?


Matade fåglarna, de var riktigt hungriga! :)



Zürich hamn, så vacker! Jag och Maria drog dit på måndags morgonen förra veckan innan vårat flyg skulle gå. Riktigt fin stad, men snobbig och dyr! Klockaffärer och smyckesaffärer överallt med dörrvakter.
Kom fram en gubbe och tant och frågade oss - Was modet? eller något i den stilen. Han menade -Vad är det för mode? Vi kom ju där med våra översizade jackor och mössorna på sned. Vi svarade att det kommer ifrån Amerika. Gubben sa då -Very very goth, och skrattade :) Såg verkligen inte ut som såna som uppskattar de kläderna vi har på oss men man kan ta så fel. För oftast så ser många ner på oss som bär lite mer "bagy" kläder, tyvärr...
Jag och Maria hade i alla fall länge kul åt de som kom och fråga oss :)


Här är jag och Maria efter Railjamet nere i Laax :)

Imorrn är det tävlingsdax igen, då RHP08 har ordnat ihop en liten slopestyle tävling. Kommer nog bli riktigt kul och intressant :) Så om ni ska till Kläppen imorrn så kom och var med, info om tävlingen hittar ni här: http://merpuder.blogg.se

Nu ska jag äta mat och plugga! :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Finalday!

Okej, så här var det!
Vaknade runt 9 och tänkte dra upp till backen runt halv 11 då våran slopestyleträning skulle börja vid halv 12. Men vi fick ett sms ifrån tävlingsledningen på morgonen som sa att tävlingen var uppskjuten för att det var dåligt väder och ett möte skulle hållas uppe i backen vid halv 10. Vid halv 10 fick vi ett sms om att det var uppskjutet igen och vi skulle få sms vid halv 11. Vid halv 11 så fick vi ett sms om möte vid halv 12 och vid halv 12!, så fick vi reda på att tävlingen blev inställd för att vädret inte skulle bli bättre och tiden höll på att rinna ut för dem. Så istället för att köra slopestyle bestämdes det att det skulle bli ett railjam om halva prispengarna nere i Laax vid en trappsetup med tre stycken olika rails.
Railjamet gick ut som så att alla 60 killarna och 12 tjejerna körde på hela tiden i ca 1,5 timme och sedan fick vi ett resultat på de topp tre! I trappan var det ett downrail, en downbox och ett down-flat-down rail :)
Jag är tyvärr inte så himla bra på rails då jag tycker det är roligare att hoppa, så har inte tränat så mycket på att raila. Men tyckte att det gick okej, fast visste att jag hade svårt att komma bland de topp tre då tjejerna var riktigt grymma som körde.
Resultatet blev som så:
1. Ashely Battersby, USA
2. Katie Summerhayes, GRB
3. Kaya Turski, CAN
4. Keri Herman, USA
5. Emma Dahlstrom, SWE
Vet tyvärr inte vilken plats Bagge kom på men tror hon vart 6:a eller 7:a och Maxi gick det tyvärr inte heller så jätte bra för, han hade en dålig dag.
Blev nöjd med en 5:e plats då detta är min första stora tävling och taggar nu för att åka hem till Sverige och Kläppen för att träna lite rails och switch tricks! Men först blir det att ha det gött och ta det lugnt här i Laax till på söndag då vi drar till Zürich för en natt och sedan hem till Sverige på måndag :)
Nu ska jag till Riders Palats med Bags!
Ha det, pusshej!
/ Emma

Qualification day

Hej hopp!

Idag så var det kval för både killarna och tjejerna i slopestyle delen! Först ut så var det 4 heat med 20 killar i varje som gjorde upp om 7 platser i varje heat till semifinalerna. Maximilliam Smith ifrån Freeridegymnasiet knep en plats i sitt heat! :D

Efter alla killar hade åkt var det dags för oss tjejer att ge oss in på banan för lite träning. Så hann tre träningsåk i banan innan själva tävlingen började, var då riktigt nervös!

När jag stod i startgaten och väntade på min tur att droppa in för att göra mitt första åk var jag sjukt nervös. Det stod proffs runt omkring en och man kände sig ganska liten. Vädret var inte heller det bästa då vinden växlade ganska kraftigt så var svårt att kontrollera farten till hoppen.
Men precis innan jag skulle droppa in så tog jag och stoppade in öronproppar med lite musik i öronen, tog två stora andetag, och bara tänkte att det här är kul, släpp pressen! Och det funkade :) Diggade muskien och körde bara för att ha kul!
Mitt första åk gick enligt mig inte så himla bra, tappade grabben på första 3:an, landade bakåtlut på cork 7:an, men sedan var det en helt okej 540 mute på sista. Så tänkte väl att jag skulle ligga kanske top 10 eller något med det åket, kanske runt 40 poäng? Men när jag kom upp till starten igen så fick jag reda på att jag var i ledning?!? Jag fattade ingenting, blev riktigt paff över att jag hade lyckats skrapa ihop 60,67 poäng.

Till andra åket så ökade vinden lite och precis när jag kom till andra kickern så fick jag motvind så jag landade riktigt kort. Ena skidan löste ut och jag slog knät i ögat så började blöda lite. Tog is på det direkt så hoppas inte att det är uppsvullet till imorrn!

Så det var min dag :) Riktigt nöjd med utgången då jag lyckades sätta ett åk i alla fall. Grattis till Maria Bagge också som kom 5:a och också kvalar in till semin! :D


Här bor jag nu med massa andra ifrån K2, bl. a. Maria Bagge :)


Överdelen på banan som består av ett down eller down-flat-down rail följt av en flat box! :)


Efter det så kommer det först en wallride och sedan tre hopp med en stor och en lite kicker på varje. Här är det första hoppet!


Här är det sista hoppet som är det minsta :) Det andra är det största och tror det är emot 20 m.


Resultatet efter dagen :D Ovant och se mitt namn på en sådan lista!

Såhär såg mitt öga ut efter krashen! :)

Nu kommer jag bara att tagga på semin på fredag och imorrn så är det träningsdag! :) Semin kommer gå till som föjer att vi åtta som gick vidare ifrån kvalet ställs mot fem eller 6 stycken inbjudna åkare (proffs) och vi gör upp om 8 platser till finalen.
Finalen kommer att köras direkt efter semin på fredag så på fredag kväll vet vi alla hur det gick! :D Ska försöka att uppdatera här på bloggen men annars får ni gå in på http://www.laax.com/freeskiopen och kolla!

Nu ska jag hem till lägenheten och sova lite :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

My first day down in Laax

Hej hopp!

Nu har jag anländigt till Laax, Schweiz! Kom hit igår kväll runt 9 tiden och åkte först flyg, sedan tåg och till sist buss. Åkte upp långt bland bergen med bussen för att ta mig hit och det är verkligen "alperna" stämning, super mysigt :) Väl framme så kom Maria och mötte mig och tog mig till boendet där vi ska bo två nätter nu. En mysig liten lägenhet i en källarvåning där två andra tjejer bor.


Så här såg utsikten ut från flygplanet mellan Landvetter och Kastrup flygplats


Resan ifrån Kastrup till Zürich flygplats var det lite sämre utsikt med en stor röd motor trumma jämt precis utanför fönstret.


Idag så har jag haft min första åkdag och det var super fint väder! Kändes nästan lite vårigt med slask snö och strålande sol :) Åkte hela dagen med Maria och vi shreddade de små hoppen då den stora parken (som tävlingen senare kommer gå i) var stängd idag för att den skulle shapas. Men imorgon bitti är det träning så antar att vi får åka där då :)


Nere i byn imorse när vi skulle köpa liftkort. Man blir lite skejt sugen när det är första gången man ser asfalt på flera månader :D


Som sagt, alperna känsla eller vad? :) Super fint är det här och goggel brännan börjar sätta sig redan efter första dagen i solen!

Skriver mer någon annan dag om jag får tid. Ni för hålla utkik! Första tävlingsdagen är i alla fall för mig på onsdag eftermiddag då det är kval och 6 stycken tjejer av 20 går till semifinal. Hoppas på att kunna knipa en av de 6 stycken platserna :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

PS. Har sett kaya turski och MARIA BAGGE idag!!!


Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0