Projektarbete?

Hej!

Shit, nu ska vi bestämma vad vi ska göra för projektarbete nu i 3:an. Kommer inte på något vettigt...
Ska finnas en idéskiss tills på måndag, vi får se hur det går med det!

Imorgon ska jag och syrran sätta oss och pilla lite på en ny hemsida, emmadahlstrom.com! Ska bli spännande, får se hur det blir :) Hoppas på att den är klar inom de närmaste veckorna!


Så liten var Nelly när vi hämtade henne.


Nu har hon växt en del! 3-4 kg vägde hon när vi hämtade henne och nu väger hon 12,8 kg :) Värsta busfröet är hon men också lite lydig ibland, i alla fall när hon vill.

Nu i veckan så berättade pappa att de hade haft kakor på bänken och när mamma kom hem på lunchen så låg omslagspappret mitt på golvet och det var inte en endaste liten kaka kvar, Nelly och Tyra (den äldre hunden) satt oskyldigt och viftade på svansen bredvid.
Lite senare på dagen så kom pappa hem med en påse grisöron som han hade köpt till dem, det var ca 10 stycken. Han gav dem varsit och lade sedan påsen på köksbordet. När han kom upp igen efter att ha varit nere och jobbat så satt de lika oskyldigt på golvet bredvid plastpåsen som var helt tom... Vilka snälla lydiga hundar vi har :)

Nu ska vi till Kinarestaurangen och äta, Mamma, Pappa och jag :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Vi ser det regnar

Hej!

Det har regnat hela dagen idag och hela dagen igår, himla fint de... Men det går bra för det :) Tur var i alla fall att vi i trean slapp följa med ned 1:orna och 2:orna skulle upp till sälenfjällen på den årliga vandringen. De hade fått åka hem igår kväll för att alla deras saker hade varit så genomblöta att man kunde vrida ur dem, mindre kul. Så ska vara glad över att vi 3:or slapp det :)


Efter regn kommer solsken! Solen kom i alla fall fram efter en regnskur och likså regnbågen när jag och pappa åkte hit i söndags :)


Ser ni bryggan? Det har kommit mycket regn här på två dagar och vattenivån i sjön har stigit en del!

Nej nu ska jag se på Biggest Loser Säsong 9 och sedan gå ut och springa lite i regnet! Efter det väntar en varm lång dusch och sedan Fångarna på Fortet :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

First day in school

Hej!

Nu har skolan börjat igen. Det var inte direkt någon stormstart som vi hade idag men vi har ändå varit där och träffat lite lärare och lyssnat på rektorn som pratar varje skolstart, fast i år pratade hon inte så länge som hon brukar! :) Kollade även lite på projektarbete som vi ska dra igång med det här året och hann med ett litet gympass.

Kom hit till Malung i Söndags eftermidda och inkvarterade mig på Storbyn där min nya lägenhet ligger! Här ska jag bo med Lisa, som går i min klass, och Ida som går Hockey 2. Vi bor i en 4:a med 10 meter lång balkong! Tror det kommer riktigt bra när allting är på plats och rutinerna börjar rulla! :) Börjar få upp lite saker i rummet men har en hel del kvar, så det får jag nog pyssla med de närmaste dagarna.



Mitt rum från en vinkel...


... och från en annan :) Ett helt okej rum med tre fönster och trivs rätt bra!


Skejtade även litegrann igår, vilket var första gången på länge eftersom jag inte har rört skateboarden mer än en gång i sommar. Men det var riktigt kul att köra, även om det kanske inte gick så bra... Bilden är från ifjol och det är Johan som kör :)

Nu ska jag skriva lite mail och sedan pyssla lite i lägenheten. Ska nog även snart gå och väcka Lisa som somnade i soffan så vi ska äta lite mat!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Mustang

Hej!

Igår gjorde jag min sista jobb-dag på Bredvikens café för denna sommar :) Skönt att vara klar med sommarjobbet för i år!
Imorgon så drar jag tillbaka till Malung igen och denna gången för att börja skolan! Har ingen ångest alls över det då det ska bli riktigt kul! :D Eller ja, det roligaste är väl att träffa alla igen efter sommarn men skolbiten duger den med då man vet att det är det sista året man går in på och att efter det här året behöver man aldrig mer gå i skolan om man inte vill. Fast någon gång i framtiden tror jag ändå att jag kommer sitta bakom skolbänken igen! Fast först väntar några spännande år med resande, om jag får bestämma! :)

Idag var jag och Thomas på veteranmarknad här i Torsby och det var många snygga bilar där! Här är en av de pärlorna som vi såg :)

Invigde mina nya löparskor som jag köpte igår också med ett intervallpass, puh! Ett par riktigt sköna Saucony var det i alla fall som jag köpte :)

Ett kvällsdopp hann jag och Thomas med i Sirsjön också. Kallt var det så Thomas vågade inte doppa sig ;) Snart är det nog slut på badande för i år då de kalla nätterna gör så att det blir så jäkla kallt :/

Nej nu ska jag ta och slappa lite i tvsoffan med Nelly! :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Minitripp till Malung

Hej!

Igår kom jag hem efter att ha övernattat en natt i Johanna lägenhet med Therese och Jossa.
Vi hade riktigt mysigt och hann med saker som att gå runt i Malung, gå till skolan, lyssna på Therese och Johannas skrattanfall, fika på systrarna Hedbacks, gå till Hemköp, åka raggarrundan, käka kungsörnens köttfärssås men sist men inte minst kolla in min och Lisas nya lägenhet :D
Den verkade okej och jag har en egen liten lägenhet med egen ingång. Var låst mellan den lägenheten och den stora som vi egenltigen ska bo i så får skicka dit Malungshem så de får låsa upp dörren :) Annars blir det svårt att ta sig till kylskåpet på morgonen oh få sig ngn frukost!


När Johanna och Therese återförenas är allt detsamma som de brukar vara. Bara att den här gången så visade de lite mera kärlek än vad de brukar :)


Johannas cribb nedbombat med luftmadrasser. Det var förövrigt en mysig liten etta som jag tror kommer bli riktigt snygg när den är färdig och alla saker är ut flyttkartongerna!


På hemvägen så stannade vi på f.d. våffelstugan som nu hette Doutch Mountain! Det var en riktigt mysig liten stuga och där tog vi en fika och åt lite våfflor, MUMS!

Nu ska jag åka ner på Torsby och köpa mig nya springskor :D

Ha det, pusshej!
/ Emma


I'm back in town

Hej!

Nu idag drar jag tillbaka till Malung för första gången på tre månader! Ska idag dit för att hälsa på Johanna med Thereses och en kompis till henne. Vi ska även träffa Gabbe innan han hinner dra iväg till Asien :) Blir bara en kortvisit med en natt då jag åker hem för att jobba på fredag och sedan ska jag tillbak på söndag igen för att ladda för att skolan börjar på tisdag! Ska bli riktigt skönt :)


Jag har funnit mig ett nytt drömband också, händer inte varje dag! Sigur Rós, lyssna på det! Riktigt skön bakgrundsmusik och jag blir så lugn av det :) Testa!

Ha det, nu ska jag packa bil för att dra till MALUUUUNG! pusshej
/ Emma

Getinginvation

Hej!

Nu har jag börjat jobba igen efter två veckors mini semester varav en var jag i London. Var helt okej att gå tillbaka till jobbet då jag vet att det inte är så länge kvar tills jag ska börja skolan igen. Blir sista veckan den som kommer nu och skolan börjar den 24:e!

På jobbet kryllar det av getingar. I förrgår kom alla på samma gång och de är överallt. Har ställt ut en "getingfångare" som innehåller dricka, sockarlag och diskmedel, en mumsig blandning! Igår låg det över 40 getingar i burken och när jag börjar lite senare idag så ligger det säkert en 40 till. De surrar även in i dricksflaskorna åt gästerna och det är läskigt att plocka in disken. Fast som tur är har jag inte blivit stucken ännu, peppar peppar ta i trä!


Här hemma har vi också getingbesök. Borde ta hit antisimex snart tror jag för det där getingboet har växt som tusan under den senaste månaden. Som tur är så ser vi inte getingarna så ofta, de bygger mest skulle ja tro!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Ransby med personalen

Hej!

I förrgår så var vi iväg med jobbet till Ransby på en personalresa. Vädret var hyffsat och vi for djupt in i de värmländska skogarna. Vi kollade på Finnskogstapeten, lärde oss ett och annat om Ransby, åt kräftor och åkte flotte på Klarälven. Men det bästa var ändå Bastun! :D En helt underbar bastu som låg ca 10 m från Klarälven och blev uppvärmd av ved. Vi bastade säkert i 4 timmar och skulle ha gjort det längre om inte veden hade tagit slut! :)


Utsikten från bastun. Tyvärr regna det en hel del men gjorde inte så mycket :)

Igår var jag och hämtade ut mitt körkort också, så nu har jag det på ett plastkort. Skönt att slippa ta med sig papprena överallt! Nu ska jag ta och springa till gymmet och träna en sväng.

Ha det, pusshej!
/ Emma


London pictures

Hej!

Bilderna från trippen med mamma och brorsan till London kommer här! :)


Anton och mamma vid Paddington station som var den närmaste "underground" ifrån där vi bodde på Beldevere hotell.


Första dagen storsade vi runt lite och gick bland annat rakt igenom Hyde Park där vi träffade på den här glada Ankan! :)


Vi skulle åka London Eye!


Mamma spanar in utsikten som var mäktig ifrån det stora parisehjulet!


Fick en ny kamera i födelsedags present när jag fyllde år nu i sommar och i den finns lite knäppa funktiner. Här bytte Anton färg på min lila skjorta till röd :)


London Eye, Themsen, House of Parlaments, Big Ben


Vi hade helt okej väder under våra 5 dagar i London med bara några enstaka regnskurar. Här är mamma på Jubliee bron en skön kväll.


Madame Taussauds!


Catchjiiiing!


Vi var även på musikal! Vilket var riktigt kul och musikalen Oliver som vi var på var sjukt bra :)

PS. Backflip från Kollsberg (x)

Ha det, pusshej!
/ Emma



No time no see

Hej igen gamla blogg!

Var ett tag sedan sist då jag har haft mycket att stå i nu under sommaren men snart ska uppdateringen börja bli bättre! Ska snart börja finslipa på min nya hemsida som kommer öppna inom snart, där även en blogg kommer läggas upp på engelska.

Kom hem ifrån London igår natt då jag har varit där med min mamma och bror under en 5 dagars tripp. Vi hade det helt underbart och hann se mycket under vår tid där. Allt ifrån Madame Taussauds till kronjuvelerna på Tower of London! Bilder kommer upp inom de närmsta dagarna :)

Frisk har jag äntligen blivit ordentligt också då jag var sjuk de första 5 veckorna på sommarlovet. Men nu har träningen dragit igång ordentligt och drog igång med ett lite lättare 5 km löppass ut i skogen idag. Nästa vecka får det bli de vanliga 8 km passen förhoppningsvis! Gym imorgon också :)

Ha det, pusshej!
/ Emma


Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0