Mellandags slapp

Hej!

Nu är jag full av mat kan jag lova. Det enda jag har gjort sedan jag kommit hem ifrån Breck är att ta det lugnt, umgås med släkten och ätit massor av mat! Men det är skönt att bara ta det lugnt ibland med :) Det gör att man blir tjugofem gånger mer taggad till att åka skidor igen i vart fall!

Men något har jag faktiskt hunnit med under mellandagarna. Har både varit till Karlstad och fyndat lite på den hektiska mellandagsrean, samt haft en sjukt kul dag uppe i Hovfjället på annandagen med Thomas :) Även hunnit att plugga ikapp en hel del!

Imorgon är det nyår och det ska firas med en brackmiddag hemma med familjen och morfar, sedan sticker vi barn ut åt olika håll. Jag och Thomas ska iväg till en lägenhet där det blir lite festligheter :) Hoppas på ett kanon-nyår, och det verkar kunna bli det också!

Här kommer det lite bilder ifrån Hovfjället den 26 december:


Var skönt väder :) Lite kallt, men mysigt som tusan! Skönt att få komma hem till sin hemmabacken och köra några race


Jag var där med Thomas :)


Naturen uppe på Hovfjället är något extra vill jag lova. Sverige sydligaste Fjällnatur! ;)


De hade fått upp parken också, vilket måste vara en av de tidigaste parköppningarna de har haft nån gång! Det fanns 3 rails och två platåer med två hopp på vardera. Hoppen såg riktigt bra ut!


Mysigt väder med en mysig person, sjukt kul dag! Bara massa röjj, fikastopp i värmestugan och jibb's, precis som gamla tider :D



Fann en video på freeride som det är några klipp ifrån Hovfjället ifjol. 0:41 - 1:17!

Nu ska jag gå upp och hjälpa mamma och städa eftersom de kommer folk imorrn!

Ha det bäst, och gott nytt ÅR!
pusshej!

/Emma

Finals in Breck

Tjhupp på er!

Igår var det finaler i Slopestyle och jag var med i damernas freeski! Det var 6 stycken som hade gått vidare till finalen och startfältet var tufft med stora namn.

Vädret var som på lördagen, snöigt och blåsigt.. Så det var alltså riktigt dålig fart och var lite på lotto om man kom över hoppen eller inte, berodde lite på om vinden tog en eller inte! Men var i alla fall lika för alla :)

Jag hade två åk på mig att visa vad jag gick för.

Första åket:
Nervös var jag, och lite frustrerad, för mina träningsåk hade inte gått bra alls eftersom jag under de två sista inte hade fått tillräckligt med fart för att köra hoppen...
Men men, droppade i alla fall in :)

Körde de två första rails'en, körde mot första hoppet, gjorde cork 720 men landade kort. Andra hoppet var då alltså ingen idé att köra eftersom jag antagligen hade landat 3 meter för kort ungefär.
Körde upp-railet och laddade sedan för tredje hoppet. Landade dock förkort även på det på en 360 och då var det alltså ingen idé att köra det sista och fjärde hoppet heller... Med det här åket fick jag min högsta poäng som var 25.25

Andra åket:
Nu jäklar skulle jag få fart! Laddade med mycket fart (struntade till och med i andra railet) och körde mot första hoppet. Kände ungefär 10 meter innan hoppet att det inte ens skulle vara i närheten av att jag skulle komma över, men men, fick chansa lite! Kom ut i kicken, gjorde en cork 720, och landa ca 1-1,5 meter innan nollen!
Mums i ett 18 meters hopp! Gick som tur var bra med mig :) Ingen skada skedd!

Mitt tänkta åk:
Rail 1: Regular
Rail 2: Regular
Hopp 1: cork 720 reverse japan
Hopp 2: 540 mute
Rail 3: Regular Up-rail
Hopp 3: 360 critical
Hopp 4: cork 720 safety

Är trots allt nöjd med min insats eftersom jag hade som mål att ta mig till final, och det gjorde jag :) Nu är det bara att sikta på nästa tävling som också verkar bli här i USA ;)


Startordningen inför finalen. Den som hade fått högst poäng fick starta som sista :) Jag kom fyra i kvalet och fick alltså starta 3:a


Lite nervöst var det inför start! Farten ville inte riktigt, och trots att jag hade vallahjälp av en kille så ville det inte bli mycket bättre...


Men men, efter allt, och sista åket var gjort, så var jag ändå rätt nöjd :) Jag var hel och hade haft jäkligt kul!
Här står jag med den andra europeiska bruden i finalen Eveline Bhend!

Resultatet ifrån tävlingen:

1 Ashley Battersby 86.50
2 Keri Herman 83.00
3 Jessica Warll 80.00
4 Devin Logan 70.50
5 Eveline Bhend 63.75
6 Emma Dahlström 25.25


Här står vinnaren :) Min teamåkare, glada Ashley! Grattis! :)


Nu är klockan halv sju på morgonen och jag och pappa har varit uppe och packat sedan 5 tiden :) Vi drar snart iväg mot Denvers flygplats och kommer hem till Sverige på tisdag kväll!

Den här vägen tar vi hem :)

Denver - Houston, Flyg
Houston - Frankfurt, Flyg
Frankfurt - Oslo, Flyg
Oslo - Torsby, Bil

Nu ska jag käka frukost och sen börjar den låååånga resan!

Ha det super bäst! Pusshej!
/ Emma

Till Final i Dew Tour!

Thjupp!

Kom precis in från backen. Idag har jag kört kvalet i Women's Slopestyle!

Vädret var inte det bästa då det var nära snöstorm men kontunieligt snöande och vindpustar som valde att komma lite när de ville... Farten var det stora problemet och man fick ladda ordentligt för att inte komma för kort på hoppen!
De stängde till och med av de sista två hoppen eftersom farten var så svår!

Första åket gick sådär när jag fick motvind mot första hoppet och kom precis över, och då var det lönlöst att försöka sig på hopp nummer två. Vilket alltså gjorde att jag fick skippa det hoppet under det åket! Trots det låg jag 5:a.

Andra åket gick lite bättre. Gjorde en cork 7:a på första hoppet, en lite sämre trea på andra hoppet (men kom i alla fall över) och med det åket placerade jag mig på en 4:e plats, vilket också blev min slutplats i kvalet!

Topp 6 avancerar till finalen imorgon och det innebär att jag är en av dem :D Så nu är det bara att peppa inför finalen imorgon som börjar klockan 13:30 (21:30 svensk tid)! Hoppas på att vädret blir bättre, men tyvärr ser det inte så ut för tillfället...


Läs en intervju med mig här på Freeride inför Dew Tour!


Lite bilder ifrån idag:


Snöigt värre var det och farten var inte den bästa... Men var rätt kul ändå :)


Vid starten, lite nervöst var det allt kan jag lova! :)


Resultatet :D Jag slutade alltså på en fjärde plats!


Så här såg det ut precis efter tävlingen, dålig sikt som bara den


Västen hänger på tork efter dagens snöväder. Den får tävla vidare imorgon med! :)

Nu ska det bli en skön lugn kväll och pepp inför imorgon!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Denver Nugget VS San Antionio Spurs

Hej!

Idag blev det en seg morgon, eftersom jag och pappa inte kom hem igår förens strax efter två tiden.. Vi var nämligen iväg på en tur till Denver, där vi kollade på en NBA match i Pepsi Center!
Var absolut första gången någonsin som jag var på en basket match så förstod inte så mycket av alla regler och så... Men var fortfarande sjukt kul eftersom det var en väldigt jämn och bra match! :)

Var även sjukt bra väder i backen igår, plus att det snöade på onsdag natt vilket gjorde att det var 20-30 centimeter POW :D Så när vi kom till backen så begav vi oss högst upp på berget för att leta lite sköna åk! Och visst fick man ett och annat! :) Åkte även en del i parken och gjorde bland annat mina första backflips för iår :D Var sjukt läskigt men var kul!


Vi kom upp till berget runt 9 tiden och de öppnar liftarna vid peak 8 vid halv 9. Det fann inte många orörda ställen kvar då inte.. Men som tur var fann vi några stråk med fresh snow i alla fall :)


Pappa kan han :) Här susar han ner för backen


Vi åkte även upp till den högsta toppen, var även där sjukt fint väder!


3,914 meter över havet, är rätt högt upp det! Var rekord för både mig och pappa på den högsta höjden vi någonsin varit på


Ännu en skön bild på pappsen :)


Senare på eftermiddagen så åkte vi mot Denver, eftersom vi skulle på en NBA match. Såg en rolig och lite mystisk bil på vägen dit... "This Vehicle is being driven by a blind man" (hur fungerar det?)


Efter att ha åkte på massa smågator i Denver (som har ca 2 miljoner invånare) och senare frågat en Shreiff efter vägen så hittade vi hit :D Till Pepsi Center!


Nuggets var det som spelade, hemmalaget i Denver :) Och de mötte serie ledarna Spurs, från San Antonio!


Basketball! alla var långa :)


Basketball!!


Här skjuter hemmalaget en straffskott :D självklart satte han den!


Matchen var sjukt jämn och det stod 108-109 till Spurs när det var 23 sekunder kvar! Under 23 sekunder så hann Nuggets ta ledningen så att det blev 110-109, Spurs göra två mål till så att det vart 110-113, Nuggets göra ett mål till så att det vart 112-113 till Spurs!
Och i slutsekunden, ordagrant, så gjorde Nuggets ett mål till! Så det skulle ha blivit 114-113 till hemmalaget! Hela arenan med drygt 16'000 åskådare hoppade och skrek! Men... så blev målet bortdömt och bortalaget Spurs tog hem segern..

Var många sura miner från åskådarna när vi gick därifrån, men var i alla fall en sjukt bra match! :)
Om ni vill se höjdpunkterna från matchen kan ni se dem här på ESPN's hemsida!


Nu ska jag nog ta och sova en timme eller två och sedan dra mig ut till backen :)

Ha det, pusshej!
/ Emma

Rundtur i snövädret

Hej!

Igår onsdag så kom det ca 20 centimeter snö här, om inte mer :) Så nu på morgonen kan man nog få sig några sköna mjuka svängar skulle jag tro!

Jag och pappa ligger just nu i hotellsängen, klockan är 07:10 här och vi ska strax gå upp och äta lite frukost! Men tänkte att jag skulle lägga upp ett blogginlägg först :) Så ni får se vad vi gjorde igår!

Igår var det träning på morgononen i parken och jag körde en del. Efter träningen så var det killarnas open qualifyer! Det var riktigt dåligt väder med snöfall och blåst så det var inget roligt väder att köra i för dem.
Bästa svenskar vart Oscar Scherlin och Kim Boberg, om ni vill kolla resultaten så kan ni se dem på här på Allisports hemsida!


Uppe på toppen av pipen, vi stod där och kollade på killarnas OQ :)


På eftermiddagen så drog jag och pappa och skulle försöka utforska berget lite. Vi fann många pister med rätt roliga namn och här är några av dem :) Andra namn på backarna var Goodbye girl, Amen och Hombre!


Det var snöigt värre!


Och därför gick vi in och tog oss en god kopp varm choklad :D Endast $7 för de här två, billigt!


När vi sedan kom hem slocknade vi som två stockar i sängarna eftersom vi var så trötta, men efter lite om och men så kom vi ändå upp runt klockan 8 på kvällen :) Vi gick då ner och tog en rundtur på byn! Och här är lite bilder från det!


Mysiga Main Street i Breckenridge. En lååång gata med massa små affärer och hus med en massa julbelysning :)


Vi träffade på en och annan snöfigur och här är en söt björn :)


Restaurangen Whales Tale hade en cool entré!


Sedan kom vi fram till Bubba Gump, en restaurang kedja som finns här i USA! Och min tränare i Malung tjatade på mig att jag var tvungen att besöka en av dem, så det var klart att jag och pappa gick in :)


När vi väl kom in var allt skit coolt! Taket var av plåt, väggarna var täckta med äldre brädor och alla små detaljer som fanns runt omkring gjorde att det vart en as cool känsla :)


Namnet Bubba Gump kommer ifrån filmen Forrest Gump. Där Bubba och Forrest bestämmer dig för att skapa ett räkbolag :) Det fanns små detaljer från filmen i hela huset och här är kläder från filmen!


Jag och pappa beställde in en Budweiser :)


Ett smart system de hade var att när man ville ha service av personalen så flippade man bara över den blå skylten så att den röda visade sig! :) Fanns vid varje bord!


Drinkmenyn fanns på ett pingisracket eftersom Forrest blir sjukt duktig på pingis i filmen!
Självklart gick filmen även på en skärm vid baren ;)


Sedan så kom våran mat in :) Jag åt Fish n' Chips och pappa åt Lax och ris! Riktigt gott :)
Så om ni är i USA någon gång så måste ni bara besöka en Bubba Gump Bar :D

Nu ska jag och pappa äta frukost och sen ska vi åka ut i backen, men först måste jag väcka honom!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Första träningsdagen i Breck

Hej!

Sitter just nu i hotellsängen och kollar lite på tv, morgontrött och go :)

Igår var första träningsdagen och åkdagen för mig i Breck och vi fick då köra igenom parken. Jag och pappa åkte även runt lite på berget och orgenterade oss! Breckenridge är ganska stort med 4 toppar, och den högsta är upp mot 4000 meter. Här som vi bor ligger det på 2900 meter så vi har känt av lite höghöjdskänning :)

När det var träning igår så fick man köra igenom parken och se hur allt var samt testa den! Jag har aldrig åkt i någon liknande park i hela mitt liv och hoppen i Kläppen är mini jämfört med de som är här. Vilket både är spännande, läskigt och utvecklande! Snurrade ingenting i dem igår men hade fortfarande lite känning av jetlag så tog det mest lugnt och körde igenom parken.

Om ni vill kolla in parken kan ni kolla artikeln från freeskier.com!


Och här kommer lite bilder ifrån Breck :)


Fin utsikt ifrån Peak 8, vi bor vid Peak 9 och det tar ca 20 minuter med en expresslift att korssa en dal för att ta sig hit :) Man kan dock åka från Peak 8 till Peak 9, så det är enkelt att åka hem!


Jag i backen, mådde sådär, magknip och huvudvärk.. Men som tur är är det bättre nu!


Pappa i backen :) Det var hans första skiddag för i år, men tyckte att han hängde med riktigt bra ändå! :)


När vi kom ner ifrån dagen så ställde jag mina skidor och så stod de helt själv... Spökskidorna!


Klockan 5 (01:00 svensk tid) så var det åkarmöte på hotellet som låg granne med oss, beaver run!


Efter mötet åkte jag och pappa ner på byn, men jag mådde så dåligt så jag orkade inte vara där så länge. Så tyvärr inga bilder ifrån den häftiga julbelysningen idag, men kommer senare :) Vi var dock i alla fall på ett supermarket, och det var verkligen som ett AMERIKANSKT supermarket! 100 sorters dricka är det på den här raden :)


Vårat hotellrum, lite stökigt på bilden. Men ser lite bättre ut nu faktiskt :)


Ifrån en annan vinkel :)

Nu ska jag och pappa äta frukost och sen ska vi dra upp till parken för den andra träningsdagen! Idag har jag en eller två timmars träning i stora parken, så får se hur det går :D

Ha det, pusshej!
/ Emma

Resan till Breck

Hej!

Nu har jag och pappa gjort den lååånga resan, och 36 timmar senare så befann vi oss här, i breckenridge :D

Klockan är nu lite drygt halv 8 på morgonen och vi kom hit igår runt 5 tiden, men vi var så trötta att vi la oss i sängen, och där vart vi resten av kvällen. Så nu ska vi strax gå ner och äta frukost och sedan gå och anmäla oss vid Registration Office som ligger i grann huset :)

Här kommer (lite) bilder från resan:


Vi åkte hemifrån Torsby run halv sju tiden på söndag för att åka till Gardemoen, och väl framme tog vi en välfärtjänt kaffe in flyget skulle gå 11:05.


Första gången jag skulle flyga så här långt och med hjälp av den här skärmen och bra service av continetal personalen så gick det att underhålla sig ganska bra under de 8 timmarna i luften, tre långfilmer hann jag med :)


WOhooo! Vi kom fram :D


När vi kom till Newark Airport så var vädret inte så bra när vi väl skulle åka in till New York, det regnade. Men vad gör det när man ska besöka en av världens största städer för första gången?


Vi åkte till Penn station, där vi skulle möta min kusin Lina, som bor i New York. Hon skulle hjälpa oss hitta runt i storstan :)


Vi började gå runt i New York och det var helt sjukt vad allting var stort! Här börjar vi närma oss Times Square! (där alla reklamskyltar finns)


Här är MnM's Concept Store, "bara" en affär som var tre våningar hög med bara MnM saker!


Godis i långa rader och med olika färger :)


Tänk om man inte hade ett nyårslöfte som sa att man inte för äta godis, då du, då hade de här rören med godis legat illa ute! :)


Jag och kusin Lina framför entren i MnM's affär i New York City vid Times Square


Vi besökte även Hard Rock Café :)


Där var det en HEL VÄGG av gitarrer :) Mums


Vi gick vidare i regnet i New York och fick se sjukt mycket :)


Alla byggnade var riktigt höga och en byggnad som var 10 våningar hög skulle vara ett plutte hus!


En av världens största julgranar fick vi beskåda :)


En cool Ren i en speciell klädaffär



Efter rundturen i New York så sov jag och pappa på en fönster hake flygplatsen för att sedan åka vidare till Denver dagen efter klockan 8 :) Väl framme på Denver international airport fick vi syn på den här coola skylten!


Vi hade sedan förbokat en hyrbil som vi skulle åka med till Breckenridge, ca 15 mil :) Landskapet var något speciellt!


Här är våran hyrbil, en dodge caliber :)


Jag och pappa stannade på vägen mot breckenridge vid ett taco bell, och det var den första gången i mitt liv som jag åt där :) Något som jag kan rekommendera eftersom det var ca 10 ggr bättre än "Donken"


Och så kom vi fram :D Och nu är vi här i Breckenridge! Lång resa var det men nu börjar det riktiga äventyret :)

Nu ska jag och pappa gå ner och äta frukost och sedan ska vi gå till the Registration Office!

Ha det, pusshej!
/ Emma

Droppin' to the states

Thjupp på er!

IMORGON så bär det av till the United States of America, vilket kommer bli den första gången i hela mitt liv som jag åker så långt. Innan har jag varit till Cypern som längst, när jag var liten, och det är inte riktigt lika långt :)
Börjar bli riktigt, riktigt taggad och ska bli så himla kul! :D

Imorgon så flyger vi ifrån Oslo, Gardemoen 11.05 och landar i New York (EWR) 8 timmar och 55 minuter senare! Där kommer vi träffa min kusin Lina på New York Penn Station för att hon ska ta med oss på en tur ut på stan på kvällen, vilket jag tror kommer bli riktigt mäktigt (New York i julbelysning ska vara något alldeles extra har jag hört!).

Efter det så kommer jag och pappa sova i en mysig väntsal på flygplatsen för att senare flyga iväg klockan 8 på morgon därpå till Denver, för att fortsätta med en Dodge Caliber till Colorado och Breckenridge, där vi ska checka in på hotellet vid peak 9!

Känns som det är ett bra resprogram eftersom allting har gott om tid på sig, vilket kan behövas om man hamnar i oförberedda knipor (men dem hoppas vi att vi slipper..)

Jag kommer inte tävla förens på lördag, och då är det ett prelims (något sorts kval), och om jag går vidare därifrån så kommer det vara en final på söndagen! Men som sagt, vi får se hur det går :) Har i alla fall möjlighet att värma upp och ha kul hela veckan fram till tävlingen!

Är sjukt taggad på detta stora äventyr och imorgon drar det igång!!
Följ mig på bloggen för dagliga uppdateringar! :D

Bild från Breckenridge, Colorado

Ha det, pusshej!
/ Emma

Nelly busfrö

Hej!

Nu är flygbiljetten bokad! 12 december åker jag och pappsen till Denver och sedan vidare till Breckenridge :D Längtar!

Imorgon åker jag till Sälen för att åka lite skidor, men just nu bifinner jag mig i Torsby hos kära Thomas :) Idag har jag pluggat och busat med våran söta 8 månaders valp Nelly!

Igår köpte vi en boll till Nelly när vi var och handlade på Toria. En sådan där söt rosa boll med en pipleksak inuti som vi tyckte skulle passa perfekt till Nelly!

När hon fick leksaken blev hon genast super glad och gick och visade upp den för alla hemma i huset! Efter 2 minuter var det några små hål i bollen men vi tänkte inte så mycket på det.
Vi satte oss vid bordet för att äta mat, men märkte snart att det började bli lite ludd på golvet runt omkring oss...
Vi kollade runt och såg bollen ligga i ett hörn på golvet, och då var det självklart Nelly som hade avverkat bollen helt och hållet och funnit pipleksaken inuti som hon glatt låg och tuggade på, upp och ner med magen i vädret...
Visst har vi en duktig vovve?


Det var den leksaken det... Bättre med tuggtåliga saker till den här vovve tror ja :)

Var även ute och tog lite kort på henne när idag när jag egentligen skulle ha pluggat, riktigt mysiga kort blev det! Kolla här:










Underbar bild :D fångade ögonblicket

Nej nu blir det mat och sedan ska jag nog sova för ska upp till Sälen imorgon! :D

Ha det, pusshej!
/ Emma

Dew Tour Qulification

Hej allihopa!

Vet ni en sak? Jag har fått besked om att det verkligen blir av, jag ska iväg på Dew Tour i Breckenridge den 16 december! :D Över hela den stora atlanten och landa i Denver med pappa för att sedan ta mig vidare till Colorado och breckenridge!
Detta kommer bli min största resa hitills då jag som längst varit till cypern tidigare.. Men nu, så ska jag ungefär åka lite mer än 4 gånger så långt, så det kommer bli en riktigt lång flygresa! Men jag gillar att flyga så det blir nog bra :) Jag och pappa åker 12 eller 13 december!

Här är lite bilder ifrån backen idag:











Ha det, pusshej!

/ Emma



Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0