Framme i Utah

Thjupp! :D

Nu är jag och Maria framme i Park City, Utah! Vi åkte hit med Oscar, och hans filmare Philip, i bil. Bilturen tog ca 6 fina timmar och efter att nästan fått soppatorsk så anlände vi hit till Park City. Vi åkte till Deer Valley och registrerade oss och laddar nu på hotellrummet inför imorgon, då det ska bli träning!


Känns häftigt att man verkligen ska få vara med på ett VM! :D Ska bli kul att få se alla andra grenar också! Jag tävlar på onsdag morgon, (17:30-21:45  svensk tid) då är det kval


Jag fick nr 19, ett kärt gammalt nummer som jag hade mycket i fotbollen som utespelare :)


Hotellrummet! Vi fick varsin KING SIZE bed :D


Badrummet, finaste boendet hittills! Ingår även frukost och middag, mumma det! :)


Tror inte min lugg är någon vidare bra rak lugg längre... Kanske jag borde gå och klippa mig? :) (mamma, eller Elin, om du läser detta, ring gärna mickan och boka av min klipptid den 12 feb. Tack!)

Japp, nu ska jag snart ta och gå och lägga mig tror ja, ska bara räkna några tal matte först!

Ha det bäst, pusshej!

Rundtur i Parklane och Freeway

Tjhupp!

Har nu gjort min sista dag i Breckenridge's park för denna gång och kommer spendera lördagen med att plugga. Det gick riktigt bra idag och jag och Maria köttade lite i freeway! :) Tänkte visa er runt på en liten rundtur i parken som jag lekt i den senaste 1,5 veckan!

Parklane:


Toppen på parkingången vilket man åker in både till parklane och freeway. Rakt ner så åker man till parklane, som är medium line och om man åker till höger så kommer man till freeway!


Parklane inleds med tre hopp med ca 5-6 m platå, roliga och bra uppvärmning! :)


Efter de tre hoppen kommer man ner till en railsession med 8 rails, här är fyra av dem till vänster...


... och 4 till åt höger :)


Sedan kommer man ner till ännu ett hopp, på ca 6 m platå. Till höger om det här hoppet finns det en flatbox och en down-flat-down fat box!


Raillinen fortsätter med en rainbow, ett vanligt trerörs räcke, ett flat-down räcke och ett up-flat-down räcke!


Här ser ni en liten "peak" av liften som man åker när man ska upp till parken! Den är inte så snabb, men ganska skön att åka, eftersom man ser parken nästan hela vägen upp! Så man kan sitta och kolla på när andra kör :)
Imellan raillinen och liften så fanns det två roliga jibbs :) Den här monstersaken och...


en annan rolig träjibb. Efter dessa kommer man ner till de två sista hoppen!


De här två sista hoppen kan man räkna ungefär till 10-16 m platå! Riktigt roliga och bra att lära sig köra nya saker på! :) Till vänster fortsätter raillinjen! En down box och ett canon-liknande rail!


Efter hoppen och raillinen som har gått till höger nästan hela parken ner, så kommer man till avslutningen som är ett down rail, en flat-down box och ett downrör som ligger lite snett där bakom! :)

Parklane är sjukt kul att köra runt runt runt i eftersom man får så mycket av bara ett åk! 6 hopp och 7 rails kan du få på ett run!

Freeway:


Stora parken kallas Freeway! :D Det var här som Dew Tour kördes i december! Dock såg det inte riktigt lika dant ut nu som det gjorde då!


Till höger uppe i parken finner man en ENORM pipe! :)


Till vänster om pipen finns först två rails, ett down-flat rail och sedan en flat-down box! Sedan kommer man ner till de här två hoppen. Det första lite sprättigt och det andra smooth! Det andra hoppet var det jag såg göras flest dubblar i! :) Ca 20 meter platå


Efter de två första hoppen kommer man ner till en "mellan station". Här kan man stanna för att sedan få fart till de två sista hoppen!


Det tredje hoppet! :) Lite step-down hopp men skönt dock!


Det fjärde och sista hoppet! Platån ligger nog på drygt 20 meter och var personligen mitt favorit hopp! :) Riktigt skönt med smooth kick. Dock lite svårt med farten ibland... Men gick oftast bra! :)


Japp nu har ni sett parken, och då bjuder jag på en mongo bild på mig själv :) Nu ska jag ta och gå och sova för att gå upp och plugga imorgon, blir nog även en sväng till gymmet!

Ha det bäst, pusshej!

Breck fotosession!

Tjhupp!

Idag så har det varit en sjukt rolig och aktiv dag! Först kört i backen och fotat lite, och sedan drog vi till Woodward och hoppade i foampits och trampoliner :D

Vi fotade med Ananda van Welij, tjejen som jag och Maria har bott med nu i tre nätter. Hon jobbar för ett tidning som heter White - free ski magazine! Vi fotade i växlande snöfall och sol och några foton blev riktigt riktigt bra! Dock sparade hon de bästa för om det skulle komma upp en artikel :) Men några får ni i alla fall se här!


Wheeej, glader Emma!
Foto: Ananda van Welij


Maria gjorde lite switch backflip's :) Vi flippade sjukt mycket idag, men var kul!
Foto: Ananda van Welij


Glader Maria på toppen av parken :)
Foto: Ananda van Welij


360 cirtical av mig på det femte hoppet :)
Foto: Ananda van Welij


Rainbow time!
Foto: Ananda van Welij


Cork 720 med tail, för en gångs skull! :)
Foto: Ananda van Welij

-------------------------------------------------------------------------------

Eftermiddagen spänderades på Woodward! :)


Wood Ward in chopper! En stor lada med massvis av roliga saker! 3 foampits, 5 trampoliner, 3 skateboard ramper, Skidhopp och en hel del annat. Här hade jag, Maria, Ananda och Sebastian sjukt kul i två timmar! :D


Maria stretchar igång inför passet! :)


Och efter vi strechat var vi "ready for fight"


En edit droppar nog i helgen och då kan ni se klipp från lekplatsen Wood Ward. Tyvärr blev det inte så många bilder eftersom Ananda har de flesta och hon ska upp tidigt imorgon för att åka till X-games, Aspen. Så ni får tyvärr nöja er med det här :)


Innan Maria somnade i den kreativa stolen som var gjord av skidor och snowboard's så åkte vi hem, åt mat, packade och nu ska vi sova! :)

Så ha det bäst, så kommer det en rundtur runt parken imorgon ;) Natti, nu kommer jag sova tungt!

Ha det, pusshej!

En tur till gymmet

Hej!

Här i Breckenridge flyter livet på ganska enkelt! Vi har nu bytt till vårat andra boende och om två nätter så kommer vi byta igen :) Nu bor vi med en holländsk tjej som heter Ananda på "The Moderload".

Idag hade vi en super bra dag i backen! Dock lite flatlight, men det var sjukt kul ändå. Körde switch på lite större hopp och gjorde lite galna backflips, precis så som det ska vara när man är i världens bästa park!
Imorgon tänkte jag visa er runt på en rundtur i parken, så missa inte det ;)


Breckenridge är super duper mysigt. "The perfect mountain with the perfect town" :)


"Avarage Annual Snowfall - 300 inches/761 centimeters" Tyckte det var ganska sjukt! :D


Idag var vi till "Breckenridge Recreation Center" och körde ett pass på gymmet! Kändes skönt efter ett ganska långt uppehåll, eftersom jag varit sjuk. Men nu har jag blivit frisker, så det är bara att köra! :)

Nu ska jag ta och plugga lite innan det blir dags för sängen. Imorgon blir det först backen och leka i hoppen och sedan till Woodward och hoppa i foampits!

Ha det bäst, pusshej svejs!

Första skiddagen

Tjhupp!

Vi har haft lite internetproblem de senaste dagarna här under min vistelse i Breck. Det vill funger ungefär 5 minuter åt gången... Men nu verkar det vilja vara min vän ett litet tag i alla fall! :) Tänkte då passa på att ladda upp lite bilder från första skiddagen!

Idag så är det våran 4:e dag här och det blir våran 3:de dag i backen! Igår var inte vädret det bästa med snöstorm och vi åkte bara två åk innan vi åkte in tillbaka. Istället blev det en pluggdag med matte!
Men idag verkar vädret vara super, "bluebird" - inte ett moln så långt ögat kan nå! Så orkar inte sitta framför datorn längre, måste ut och köra lite :D

Här kommer lite bilder från lördag:


Toppen av den lite mindre parken, den stora (freeway) var stängd för det blåste en del :) Skönt att vara tillbaka!


Tre små roliga hopp! Var de enda man kunde hoppa under dagen eftersom blåsten ville vara i vägen! Men det blev en hel del railande istället :)


Jag invigde min nya jacka, Emma's jacket! :D


Maria invigde sina nya skidor, superduper glad tjej! :D


Grattis till Niklas Mattson också som tog VM-silver i slopestyle nere i Spanien också :D Niklas går i Malung på riks! Läs om det här!

Ha det bäst, pusshej!


Back in Breckenridge!

Tjo! :D

Nu har jag och Maria anlänt till Breckenridge! Wohoo :)

Resan har gått bra, men börjar nu bli så trött att ögonen trillar ihop! 38 timmar utan ordentlig sömn... Men tänkte i alla fall slänga upp ett blogginlägg först innan jag däckar här på soffan :)


Jag flög för första gången ifrån min hemmaflygplats, Torsby Fryklanda! Var ett minipropeller-plan som tog en på drygt en timme till Arlanda :)


Väl ombord, efter att ha väntat på Arlanda i 5 timmar, så fick man de vanliga intruktionerna på skärmarna! Dock var det inte gratis film den här gången :/


Vi flög över Grönland, och den här gången var det inte molnligt, så man såg bergen. Riktigt magiskt :)


När vi inte beskådade Grönlands natur eller sov så pluggade vi!


Maria pluggade Matte och jag Geografi :)


Väl framme på första pitstoppet, New York JFK Airport, så var det faktiskt lite spår kvar av att de även i New York har haft en hård vinter!


Vi hookade upp med en svensk kille, Jeff, som skulle hyra en bil över dagen. Och vi körde till breck och kom hit typ 2 på natten (8 timmar efter svensk tid)


Pang nu kör vi! :D (imorrn blir det nog dock vilodag, eftersom klockan nu är halv 5 på morgonen här och ja och maria orkar inte somna)

Ha det bäst, pusshej! :D

Tortured Mind i Lindesberg

Hej!

Vet ni? På onsdag drar jag iväg till USA med Maria Bagge! Jag kommer vara där tills den 19 februari och köra i Breckenridge i 1,5 vecka och vara med på två tävlingar - VM  och Dew Tour (i Ogden)! Efter jag varit där i ca en månad så drar jag vidare till Österrike för att köra Austrian Open och sedan vidare till Schweiz för att köra European Open!
Jag kommer alltså vara hemifrån i ca 1,5 månad! Lite sjukt men ska bli riktigt roligt! :D
Ser ut som jag kommer åka hela resan med Maria Bagge också så hoppas och tror det kommer bli kanon! Två värmlandstjejer långt ifrån hem ;)

-----------------------------------------------------------------------------------

Igår så var jag i Lindesberg! Jag skjutsade Thomas band, Tortured Mind, dit för att de skulle spela en spelning där! Det var en slags tävling som kallas Rockkarusellen :)

Jag chillade mest i bakgrunden och tog lite kort med pappas roliga systemkamera och lyssnade på riktigt bra musik! Kul dag med pip i öronen när man kom hem :D

Om ni vill lyssna på Tortured Mind så kan ni söka på dem på Spotify, där de har fyra av sina egna låtar! Eller gå in på deras myspace här!

Lite kort från dagen ->


Taggade pojkar redo att åka ifrån Torsby tidigt på morgonen! :)


Fotografen för dagen var jag :)


Sångaren Emil peppar inför spelningen!


Inne i logen före spelningen!


Thomas är söt på avstånd under soundchecken! Teleobjektiv är bra grejer :)


Tompadini kan han!


Bandbild under låten Fuck Off! :) Tyckte lätt Tortured Mind var ett av de bästa banden där som spelade! (utav 10)


Emil peppar publiken lite!


Erik lirar på sin nya ESP LTD bas :)


Inside a box of Icecream!


Cool bild på Emil! :)


Chris är tung (i stilen asså) :)


Fr. v. Chris Sörum (gitarr), Jörgen Björvik (trummor), Erik Emilsson (bas), Emil Holmberg (sång), Thomas Gerdin (gitarr)

Nu ska jag ta och plugga psykologi! :D

Ha det bäst, pusshej!

Tillbaka i skolan

Hej!

Sitter i skolan på första gången på typ en månad. Känns ganska skönt att vara tillbaka och börjar även komma ikapp med allt plugg som jag legat efter med!

Vi har fått nytt schema och åkdagarna kommer ligga måndagar och torsdagar, vilket känns gött! Ifrån vecka 4 så kommer det vara 2,5 åkdag! :)

Var i Kläppen i söndags men var tyvärr ingen hit även om deras Redline öppnade för säsongen. Parken är inte riktigt som den har varit förr och det var flacka kickar och landningar.
Förhoppningsvis shapar de till dem snart, men tror det blir åkdag i tandådalen på torsdag!



Ni får ha det bäst för nu ska jag dra på årets första matte lektion!

Ha det bäst, pusshej!

En tur upp i dalen med massvis av snö

Hej på né!

Idag har jag varit uppe i Tandådalen och kört lite. Var ganska många som kommit tillbaka ifrån skolan så var riktigt kul att få köra med alla igen! Var dock lite halvtaskigt väder idag med flat-light (allt blir bara vitt), så tog det ganska lugnt. Körde lite switch och lekte runt bara! :)

Imorse så vaknade jag i Sysslebäck. För jag var där och hälsade på Sanna, och körde skoter och åkte snowboard igår, vilket var riktigt jäklans kul!


Körde dit på morgonen, var halvtaksigt väder, för det hade snöat hela natten! Men jag tog det lugnt och kom fram säkert :)


Det snöade även när jag kom till Branäs, där Sannas pappa har Skoter turer, Lillens Skotersafari!


Sanna är redo! Nu skulle vi ut och mölja lite i skogen :D


Jag körde på en skoter som jag inte riktigt vet vad det var för modell, mer än att det var en Yamaha 4-taktare. Men den var i alla fall riktigt pigg! :)


Wille (Sannas bror) körde först, jag i mitten och Sanna sist! Det var riktigt mycket snö och körde fast mig några gånger...


Vi kom fram till en myr där de brukade köra lössnö! Och eftersom det hade snöat så mycket så var det sjukt mycket snö! Nästan så man inte ser Willes skoter :)


Wille var sjukt duktig på att köra! 12 år är lilla killen också, men cool som bara den! :D


Snöööö <3


När vi kom in ifrån skoter turen var vi blöta och goa, men vi drog i vart fall ut och körde lite bräda! Här är utsikt ifrån Branäs park :)


Att köra snowboard är inte att lekas med, men gick faktiskt över förväntan bra :)


Vi körde ut i skogen och lekte lite i lössnön! Man fastnade ibland när det blev strax över midjedjup snö :) Men som tur var gör det inte alls ont att falla när det är så mycket snö!


Sanna ramlade skönt, vilket bara var en av våra fina bails. Men som sagt, mjukt och skönt som bara den var det i vart fall! :)

Tack så super mycket Sanna för att jag fick komma upp till dig och köra! Var sjukt kul :D


När jag kom hem till lägenheten ifrån backen idag så såg det så himla mysigt ut, så var bara tvugen att ta en bild! Blev lite förvånad över att min lilla kamera kunde klämma in så mycket ljus när det var så mörkt. :)


Nu bär det strax hem mot Torsby, glömde lite saker hemma så måste hem och hämta dem innan skolan börjar + att jag får träffa Thomas ;)
Åker tillbaka till Malung och sedan upp till Kläppen på söndag morgon. Och i Kläppen öppnar de sin park på söndag :D Red Line SHREDD blir de då!

Ha det bäst, pusshej!

Nytt bloggutseende!

Hej på er!

Nytt fräscht utseende! Tack så jätte mycket Elin (syrran)!
Kolla in hennes blogg vettja! Den finner du här - http://livetsomelin.blogg.se!

Idag tänkte jag gå upp tidigt och fara till Malung! Jag kom upp i tid, dvs. 05:50.. Men sedan tog allt lite för lång tid, plus att vädret var riktigt dåligt, så jag fick lov att köra sakta och försiktigt upp hit till Malung. Det resulterade i alla fall att jag missade bussen som skulle gå 08:50, jag kom till Malung 08:55!

Men men, sådant händer ibland. Har istället tillbringat dagen med att plugga, tvätta, ringa folk, käka tomatsoppa med falukorv i och lyssnat på soundtrack'et från filmen Mamma Mia! Så då går det ju inte annat än att vara glad! :)

Fick på takboxen på min lilla bil igår också, blev riktigt bra!









----------------------------------------------------------------------------------------------------



Jag älskar det här, det är en lipsyl som jag köpte på Wall Mart i Denver den dagen vi åkte hem. Det smakar ljuvligt som drickan Mtn Dew! :)

Nu ska jag fortsätta att plugga och skicka iväg lite mail tillsammans med lite Mamma Mia musik!

Ha det bäst, pusshej!

European Open på G

Tjhupp!

Gott nytt år på er!


Min blogg är under konstruktion, så om den ser konstig ut.. bara lugn! ;) Det blir förhoppningsvis snart bättre!



Nu har jag precis nyss anmält mig till European Freeski Open 2011! :D Var där även förra året och ska bli riktigt kul att få åka tillbaka till Laax även nu i år! (hoppas jag om jag får en plats!)

Hoppas dock vädret blir bättre i år, då det blev ett railjam förra året eftersom de fick ställa in slopestyle finalerna. Ni kan läsa om det i förra årets inlägg här! :)

Imorgon åker jag tillbaka till Malung, börjar skolan på måndag! :) Ska ta och åka så mycket skidor jag bara orkar tills dess och förhoppningsvis får vi bra väder!

Nu ska jag ut och lägga på takboxen! :D (bilder på den kommer inom kort!)

Ha det bäst, pusshej!


Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0