Kval i VM, Park City

Hej på er!

Japp, nu har kvalet varit och resultatet blev som så att Sverige kom på en 12:e och 13:de plats. Maria kom 12:a och jag kom på 13:de plats! Det innebar alltså att vi missade finalplatserna och vår resa i VM slutade ganska så fort den här kalla dagen i Park City!

Startfältet var riktigt, riktigt hårt! Alla tjejer som hade varit med på årets x-games var där, plus en massa andra bra åkare och åkning var det riktigt hög standard på, världseliten helt enkelt. Tjejerna bjöd på snurrar åt båda hållen, 270 upp och av rails och en hel del switch åkning!

Mitt åk:
Körde rakt på tre rails
180 vid en bonk tunna
Sw 540 saftey (dålig grab)
Cork 720 reverse Japan
540 mute (dålig grab)

Mitt andra åk så tänkte jag bättra på åket eftersom poängen inte räckte till och grab'sen inte riktigt satt där de skulle. Förbättrade det genom att göra 450 av ett av railsen, men tyvärr så rammlade jag senare på cork 7an längre ner i banan...

Är överlag ganska nöjd med min insats men kände att det fanns lite kvar att ge. Så får istället ta de krafterna och ladda inför Dew Tour i Snowbasin som är nästa vecka, vilket jag börjar se fram emot riktigt mycket!


Här står "Team Sweden" som representerade vårt kära land i Slopestyle på tjejsidan! :)


Starten på banan. Lite nervös var man allt när man droppade igenom de där portarna kan ja lova!


Direkt man hade åkt sina träningsåk så åkte man in till värmen! På morgonen så stod termomentern på ca -25 och tårna var stelfrusna. Dock blev det bättre fram mot förmiddagen då solen värmde på skönt! :)


En taggad Maria efter sitt första åk :)


Så här såg målfållan ut! Var riktigt skönt att vinden hade slutat vina och att inte ett moln kunde synas så långt som ögat räcker :) Bluebird!


Var även en tvskärm i målfållan, så man kunde se hela åkarnas åk!


Här är alltså resultaten! För en närmare titt kan ni kolla in på FIS hemsida här! Där finner ni även killarnas score för dagen. Big Up till Jacob Wester som kom på en fjärde plats i kvalet och kommer representera Sverige i morgondagens final :D

Imorgon blir det alltså att stå i målfållan och hejja på Jacob och på Tiril, en norsk 15-årig tjej som lyckades knipa 10:de platsen i det hårda fältet och få en plats i finalen! Vädret verkar bjuda på kallgrader och sol även imorgon! Så det blir tjocka kläder och solbrillor på :)

Nu ska jag ta och kolla på Eyes Wide Open, och sedan gå och sooova! :) Natti natti

Ha det bäst, pusshej!


Kommentarer
Postat av: Olivia, the one and only

Det är så kul att både läsa och höra om hur bra det går för dig Emma!

Så kul! :)

Hoppas det fortsätter så, håller tummarna! :)

2011-02-04 @ 18:14:36
URL: http://thesimplegirl.blogg.se/
Postat av: Maria Östergren

Vad kul din blogg verkar vara. kommer verkligen att läsa igen! :p Ha en bra dag (:

2011-02-22 @ 11:04:35
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Völkl.com 8848 Altitude Clothing Hestra Gloves Scott Sports Rm Reklam & Tryck Hovfjället Toppen i Värmland

RSS 2.0